Tejfölös kapros zöldbabfõzelék lecsós pörkölttel
sponsored links
Tejfölös kapros zöldbabfõzelék lecsós pörkölttel
Ez a fõzelék még fagyasztott zöldbabból készült, de a kaporral és a lecsóval egy kis tavaszi ízt kívántam kölcsönözni az ételnek.
Hozzávalók:
- 1/2 kg sárga zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 0,5 csokor kapor
- 3 szál petrezselyem
- 1 db babérlevél
- ecet
- cukor
- só
- õrölt fekete bors
- 25 dkg sertéshús (comb)
- 1 db vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 2 db csípõs hegyes paprika
- 1 db chili
- 2 db paradicsom
- só
- õrölt piros paprika
- 1 ek sertészsír
Elkészítés:
A zöldbabot darabolom. A hagymákat, kaprot, petrezselymet aprítom. A húst kockára vágom. A paprikát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyõben zsíron a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, sózom, borsozom, megszórom paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm.
Közben egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a babot, s babérlevelet, fûszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem fõzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele kaprot és petrezselymet, felrottyantom.
Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és halmozok rá pörköltet. Kenyérrel fogyasztom.