Tejfölös-kapros-fokhagymá tökpüré
sponsored links
Pazar elõétel, reggeli. Pirítósra is lehet kenni, ha joghurttal készítjük teljesen fogyókúrás is.
Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.
Hozzávalók:
1 db közepes méretû fõzõtök (kb 50 dkg)
3-4 cikk zúzott fokhagyma
3-4 kanál tejföl
só
bors
ízlés szerint friss kapor
A tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szûrõbe tesszük és gõz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hûl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.
Lehûtve fogyasztandó!
Most friss, zsenge salátalevelek öblében tálaltam.
Hozzávalók:
1 db közepes méretû fõzõtök (kb 50 dkg)
3-4 cikk zúzott fokhagyma
3-4 kanál tejföl
só
bors
ízlés szerint friss kapor
A tököt meghámozzuk és nagyjából 2X2 cm nagyságú kockákra vágjuk. Párolóedénybe vagy szûrõbe tesszük és gõz fölött, lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Amíg hûl hagyjuk lecsepegni, majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá az apróra vágott kaprot.
Lehûtve fogyasztandó!