Tejfölös harcsapaprikás túrós csuszával, tepertõvel.

2011-11-12

sponsored links


Tegnap a havi nagybevásárlás ügyén a városban töltöttük az idõt és költöttük a pénzt!:) Cél a halas volt, ahol idõnként finom ízû pontyot szoktunk vásárolni. Az ablakban a szemembe ötlik egy papír, hogy valaminek 500 Ft kg-ja. Mondom a páromnak, hogy valami 500 Ft, bármi is az, vegyünk!:) Bementünk az üzletbe és nem más, mint nagy kedvencem, a törpeharcsa került 500 Ft-ba. Kérdés sem volt, hogy veszünk!:) Kértünk is 2 kg-ot, az árus kedves volt, mert igyekezett nagyocskákat válogatni. Mentegetõzött, hogy ezeknek nem vállalják a tisztítását... (A pontyot és az egyéb (nagy) halakat ingyen tisztítják.) Mondtam, nem baj, imádom tisztítani a jó kis bökõs törpéket:)) A pontyot megtisztították, aztán mikor hazaérkeztünk, neki lehetett állni a 22 db 12-16 cm hosszú törpeharcsa megtisztításának. Besóztuk õket, majd amíg elpakoltunk, õk szépen -  nem túlságosan állatbarát módon - "kínjukban" lecsiszatolták egymásról a nyálkát. Párom hõsiesen segített. Õ vagdosta le a csontvágó ollóval a tüskéket, én bontogattam õket. Mit mondjak, eltartott egy darabig.
Ezek után nem volt kérdéses, hogy ma készítek tejfölös harcsapaprikást túrós ...

Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s