Tejfölös-gyümölcsös lepény

2014-07-14

sponsored links

Hirtelen ötlet szülte finomság. Az igazság az, hogy nem készültem rá, csak egyszerûen bekevertem egy nagy adag kenyértésztát, abibõl aztán lett egy csomó minden: sima és sonkás lángos, pizza, tejfölös-hagymás lepény és még ez a gyümölcsös finomság is. Szóval a tésztához most receptet nem írok, mert egyszerû, teljes kiõrlésû liszttel készült kenyértészta volt (fele-fele arányban voltak a lisztek). A többit mértem: az epret nem sokkal elõtte szedtem a kertbõl. Néhány naponta még mindig gyûl egy-egy maréknyi. :)


Tejfölös-gyümölcsös lepény mandulával

Hozzávalók 6-8 szelethez: 20-25 dkg teljes kiõrlésû kenyértészta, 10 dkg mandula vagy dió, 15 dkg tejföl, 10 dkg eper, 10 dkg kimagvalt meggy, 4 csapott evõkanál fruktóz, 1 csipet só.

Elkészítése: A meggyre rászórunk 1 evõkanál fruktózt, és félretesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 30 cm átmérõjû pitesütõ formába terítjük. A mandulát finomra daráljuk, hozzáadunk 2 evõkanál fruktózt meg a sót, és elkeverjük a tejföllel. A mandulás keveréket rákenjük a tésztára, majd rápotyogtatjuk a feldarabolt epret meg a kissé kinyomkodott meggyet. Végül a lepény tetejét megszórjuk a maradék fruktózzal, és 220 fokra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Mi pizza és tejfölös-hagymás lepény után ettük, így négyünknek éppen elég volt, de ha valaki kizárólag ezt készíti, számoljon legalább dupla adagot. De a háromszoros is elfogyna. Legalábbis nálunk. :) Természetesen, bármilyen más gyümölccsel készíthetõ.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/t...

sponsored links

Keres?s