Tejfölös-gombás tarja

2017-09-05

sponsored links












Egyszerû, hétköznapi húsétel, amit akkor szoktam készíteni, amikor kevés idõm, kedvem van vagy nem akarom túlbonyolítani a fõzést. Praktikus étel, mert minden alapanyagot csak egy tepsibe kell belerakni, a sütõ pedig elvégezi a többi munkát. Látványra nem szépségdíjas, de finom, házias íze van. A fólia alatt vajpuhára párolódik a hús, miközben átjárja a gomba aromája, a paprikás-tejfölös mártás pedig kellõ szaftosságot kölcsönöz az ételnek. Ízes, tartalmas étel, lazítós hétvégére is fenséges ebéd lehet.
 

Tejfölös-gombás tarja 

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy (375 gr) doboz tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • kevés olaj vagy zsír


Elkészítése:

  1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. (inakat átvágjuk)
  2. Lisztbe mártjuk, kevés zsiradékon elõsütjük.
  3. A hússzeleteket egymás mellé fektetjük egy nagy tepsibe. 
  4. A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, ráhalmozzuk a hús tetejére.
  5. Kevés  zsiradékot és csak picike vizet - mert még a gomba is enged levet - öntünk alá, fóliával letakarva 200°C-os sütõbe toljuk.
  6. 3/4 óra múlva levesszük a fóliát, - ellenõrizzük, hogy megpuhult-e a hús? -  a hússzeleteket megfordítjuk, visszatoljuk a sütõbe annyi idõre míg zsírjára visszasül.
  7. A hússzeletek mindkét oldalát kicsit megpirítjuk. 
  8. Közben a tejfölt kikeverjük 1 púpozott teáskanál liszttel és kevés pirospaprikával, picike vizet adunk hozzá és ráöntjük a gombás húsra.
  9. Sütõbe 5-10 percre visszatéve összerotyogtatjuk a paprikás - tejfölös mártással.
  10. Fõtt rizzsel tálaljuk.  

TIPP: a hússzeleteket szalonnazsíron is átpiríthatjuk, úgy még ízletesebb lesz.
  






Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/09/tej...

sponsored links

Keres?s