Tejfölös gombás sertéslapocka
sponsored links
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka
2 közepes hagyma
15-20 dkg champignon gomba
2 dl tejföl (v.tejszín) - nekem 20 %-os tejföl volt
2-3 csapott evõkanál simaliszt
1 evõkanál paradicsomsûrítmény
õrölt pirospaprika
frissen õrölt bors
pici fokhagymapor
olaj vagy sertészsír
A megmosott sertéslapockát felkockáztam.
A hagymát apró kockákra vágtam. Egy lábasban felmelegítettem a sertészsírt, rádobtam a hagymát és néha megkeverve üvegesre pároltam. Ekkor õrölt pirospaprikát szórtam rá, gyorsan elkevertem és hozzáadtam a húst, kevergetve megpirítottam. Hozzáadtam a paradicsomsûrítményt, sóztam, borsoztam. pici fokhagymaporral ízesítettem még, majd kevés vizet öntöttem alá és lefedve kis lángon pároltam. Kb. 40-45 perc után hozzáadtam a szeletekre vágott gombát, és tovább pároltam.
Közben a tejfölben pici víz hozzáadásával elkevertem a lisztet, majd mikor már minden puha volt, besûrûsítettem a lisztes keverékkel. Ha kell utánaízesítettem még.
Mi nokedlivel szeretjük a legjobban.