Tejfölös-gombás pulykamellpörkölt
sponsored links
Mióta kikísérleteztem ezt a pörit, hetente egyszer ez a vacsi. Annyira nagyon finom, tésztával és nokedlival is megállja a helyét. Csirkén kívül sokáig nem ettünk más húst, nem vagyunk oda Zével a kövérkés húsokért. Mostanában azért néha befigyel a sertéskaraj, 1-2 steak ( azt általában Zé süti) és a pulykamell. Ami ennél zsírosabb, az nálunk már tiltólistás.
A titok nyitja, akár karajból, akár pulykamellbõl készítek pörit, az az idõ. Ne sajnáljuk az idõt, fõzzük akár 1 órán keresztül is, hogy puha, omlós legyen a husi, ne rágós. Íme, így készítem én.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellfilé
40-50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
só, bors
csemege Pirosarany ( bizony :)) ...