Tejfölös gombás csirkecombfilé

2017-03-23

sponsored links

Nagyon régen ettem már valami gombás húsos ételt, így ma ilyesmit fõztem ebédre.

Hozzávalók:
6 db csirke felsõ combfilé (bõr nélkül)
1 nagy fej vöröshagyma felkockázva
kb. 10 dkg füstölt házi szalonna felkockázva
ízlés szerint só, õrölt bors, tört pirospaprika
1 dl víz
4-5 nagyobb fej csiperke gomba megpucolva és felszeletelve
fél pohár tejföl
1 ek. liszt
(annyi víz a fõzéshez, hogy ellepje a csirkecombokat)

Elkészítés:
A csirke felsõ combfiléket megmosom, ha nagyok félbe vágom. A szalonnát felkockázom és egy serpenyõben megpirítom, majd a zsírjában a kockára vágott hagymát is üvegesre pirítom. Hozzáadom a fûszereket, pici só (vigyázzunk a füstölt szalonna is sós), õrölt bors, tört pirospaprika, összekeverem és beleteszem az  elõzõleg megpucolt, felszeletelt gombát és a felsõ combfiléket. Átkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a combokat. Fedõ alatt addig fõzöm, míg megpuhul. A tejfölös-liszthez teszek pici vizet és behabarom vele az ételt, 1-2 perc összeforralom és tálalhatom körettel.

Én most tésztát fõztem ki hozzá, de lehet nokedli, vagy rizs is mellé.

Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... henimodernkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s