Tejfölös gombaleves zöldségekkel
sponsored links
Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 8-10 db gomba (Agaricus bisporus / Cremini), 2 db sárgarépa, 2 csésze frissen fejtett zöldborsó, 3 dl tejföl, 2 ek. tejszín, só, bors, pirospaprika, nagy csokor petrezselyemzöld.
A sárgarépát mehámoztam és kisebb kockákra vágtam, a borsót kifejtettem, a gombát átmostam és felszeleteltem.
A vöröshagymát apróra felkockáztam és kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a gombát és fedõ alatt hagytam, hogy összeessen (elõbb levet eresztett, abban fõtt). Megszórtam Vega-Mix-szel, beletettem a fokhagymát és a pirospaprikát, majd a sárgarépát, a borsót és a finomra aprított petrezselyem felét, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ...
A sárgarépát mehámoztam és kisebb kockákra vágtam, a borsót kifejtettem, a gombát átmostam és felszeleteltem.
A vöröshagymát apróra felkockáztam és kevés olívaolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a gombát és fedõ alatt hagytam, hogy összeessen (elõbb levet eresztett, abban fõtt). Megszórtam Vega-Mix-szel, beletettem a fokhagymát és a pirospaprikát, majd a sárgarépát, a borsót és a finomra aprított petrezselyem felét, és felöntöttem annyi vízzel, hogy ...