Tejfölös fánk

2018-01-09

sponsored links



 Itt a farsang, áll a bál! Kezdõdik a fánksütés. Ezzel indítom a szezont.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütõpor
csipet só
1 tojás
3 evõkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evõkanál tejföl
fél cl rum
olaj


Egy tálban simára keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, és a sóval. Hozzáöntjük a rumot, majd a sütõporral elkevert lisztet. Lisztezett kézzel jól eldolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felforrósított olajban kisütjük. Ha nem fordulnak meg maguktól, akkor segítsünk nekik. Ha szép színük van, szedjük ki papírtörlõre. Tölthetjük lekvárral vagy krémmel, de porcukorral meghintve is nagyon finom. Ha diabetikusan akarjuk elkészíteni, akkor használjunk édesítõszert például szorbitot.


Fánkot akartam sütni, új receptet kerestem, amikor belebotlottam ebbe Gasztropajti blogjában. Sajnos már nem tudom neki megköszönni, de ha élne, biztos örülne, hogy tõle választottam. A recepten nem változtattam, csak kétszeres adagot készítettem.

Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/01/tejfol...

sponsored links

Keres?s