Tejfölös fánk
sponsored links
Itt a farsang, áll a bál! Kezdõdik a fánksütés. Ezzel indítom a szezont.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütõpor
csipet só
1 tojás
3 evõkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evõkanál tejföl
fél cl rum
olaj
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütõpor
csipet só
1 tojás
3 evõkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
3 evõkanál tejföl
fél cl rum
olaj
Egy tálban simára keverjük a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, és a sóval. Hozzáöntjük a rumot, majd a sütõporral elkevert lisztet. Lisztezett kézzel jól eldolgozzuk, majd lisztezett felületen fél cm vastagságúra kinyújtjuk. 6 cm-s pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felforrósított olajban kisütjük. Ha nem fordulnak meg maguktól, akkor segítsünk nekik. Ha szép színük van, szedjük ki papírtörlõre. Tölthetjük lekvárral vagy krémmel, de porcukorral meghintve is nagyon finom. Ha diabetikusan akarjuk elkészíteni, akkor használjunk édesítõszert például szorbitot.