Tejfölös fokhagymás kifli
sponsored links
Holnap piknik és mivel ma Húsvét volt így nincs kenyerünk. Még régebben AranyTepsi oldalán láttam a receptet, azóta is tervben volt és most itt az alkalom, gyorsan megsütöttem. Az illata isteni, kinézetre is szuper, az ízérõl viszont nem tudok nyilatkozni, mert még forró :)
A fokhagymát belenyomtam a tejfölbe, sóztam és betettem a hûtõbe. A tejet felfuttattam az élesztõvel és a cukorral. A tészta többi hozzávalóját beletettem egy nagy tálba és a felfuttatott élesztõvel jól kigyúrtam, amíg el nem vált a tál oldalától. Lefedve duplájára kelesztettem. 6 részre vágtam, oválisra nyújtottam, megkentem a sajttal feltekertem és bevágtam egy késsel. Lefedve kelesztettem 20-25 percig. Belekanalaztam a tejfölt megsajtoztam és 180fokon aranybarnára sütöttem.
Tésztához:
- 1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
- 50 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 2,5 dl tej
- 1 tk cukor
- 0,5 dl olaj
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 1 tubus medvehagymás sajtkrém
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- 15 dkg sajt
A fokhagymát belenyomtam a tejfölbe, sóztam és betettem a hûtõbe. A tejet felfuttattam az élesztõvel és a cukorral. A tészta többi hozzávalóját beletettem egy nagy tálba és a felfuttatott élesztõvel jól kigyúrtam, amíg el nem vált a tál oldalától. Lefedve duplájára kelesztettem. 6 részre vágtam, oválisra nyújtottam, megkentem a sajttal feltekertem és bevágtam egy késsel. Lefedve kelesztettem 20-25 percig. Belekanalaztam a tejfölt megsajtoztam és 180fokon aranybarnára sütöttem.