Tejfölös fehérbab fõzelék csípõs kolbásszal

2017-05-25

sponsored links

Tejfölös fehérbab fõzelék csípõs kolbásszal


Bár nem egy tavaszi étel, de megkívántam. Az idõ amúgy is a sok esõ miatt meglehetõsen barátságtalan.

Hozzávalók:


  • 25 dkg fehérbab
  • 1 szál csípõs parasztkolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • napraforgó olaj
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • csombor (borsikafû)
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk ecet (elhagyható)

Elkészítés:


Elõzõ nap a jól megmosott babot beáztatom.

A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, a kolbászt szeletelem. Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a kolbászszeleteket, végül a babot az áztató vízzel együtt. Teszek bele borsot, borsika füvet, babérlevelet.

Addig fõzöm míg megpuhul a bab. Ekkor a tejföl felét összekeverem a liszttel, megszórom piros paprikával és a leveshez adom. Adok hozzá néhány csepp ecetet. Felforralom.

Tálaláskor merek egy tányérba levest, s kanalazok rá tejfölt. Olívás rozskenyérrel fogyasztom.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/tejf...

sponsored links

Keres?s