Tejfölös-epres kalácskák
sponsored links
Hogy az eper meg a tejföl jó barátok, azt senki nem hiszi el addig, amíg nem kóstolta. Mivel a kétéves eperdzsemek megsértõdtek a mellõztetés miatt, és már nem ítéltem fogyaszthatónak õket, bukott az epres-eperdzsemes bukta ötlete, volt viszont itthon tejföl, és mindenki boldog volt: az Édes Kelttészta Legyen Mindennap Vacsorára Szekció, az Egyetek Már Valami Gyümölcsöt Is Páholy, meg a Tejföl Mehet Mindenbe Tagozat. A tészta a mindenrejó, pihekönnyû bukta/aranygaluska horvátilonából, itt és itt is megvan, de leírom, ne kelljen annyit kattintgatni... (Holott: oldalszámmegtekintésnövelés, látogatási idõnyújtás, blablablabla, de engem az ilyen trükkök fárasztanak....)
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
2 dkg élesztõ
2 tojás sárgája
3-3,5 dl tej
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
csipet só...
0,5 kg liszt
2 dkg élesztõ
2 tojás sárgája
3-3,5 dl tej
6 dkg vaj
5 dkg porcukor
csipet só...