Tejfölös eperfagylalt
sponsored links
Szeretek egyszerû alapanyagokból valami finomat készíteni. Így találtam rá az egyik kedvenc bloggerem, íróm David Lebovitz könyvére. A Perfect scoop címû fagylaltokat összegyûjtõ kiadványban szerepel ez a recept. Én egy picit egyszerûsítettem és az alkoholt is kihagytam ebbõl a leírásból, de semmit sem vont le az értékébõl. Mennyei! Sárgabarackkal és ribizlivel is ki fogom próbálni. Sõt már egy nagyon-nagyon ördögi fagyit is kinéztem a szerzõ gyûjteményébõl. Hallani fogtok róla ígérem! ?
Hozzávalók 1 liter fagylalthoz:
45 dkg eper
15 dkg cukor
1 db citrom leve
5 dl 20%-os tejföl
? Az epret megmossuk, felnegyedeljük egy tálba és összekeverjük 15 dkg kristálycukorral. Így hagyjuk az egészet kb. 20 percet állni.
? Ezután összeturmixoljuk a levet eresztett epret, hozzáfacsarunk egy citrom levét és összeturmixoljuk 5 dl krémes tejföllel az egészet. Kipróbálhatjátok a receptet görög joghurttal is, de a sima egyszerû joghurt vagy a 12 %-os tejföl is megteszi.
? Ezután fagylaltgépbe öntjük az egészet és fél órán át kevertetjük. Majd dobozba kanalazzuk és hagyjuk a fagyasztóban egy kicsit megdermedni.
Azokban az idõkben, amikor nem volt fagyigépem (lásd korábbi receptek), akkor a fagyasztóba egy dobozba raktam a híg alapot és botmixerrel átturmixoltam a fagyit kb. óránként. Ezt megismételtem kb. még háromszor.
Nagyon intenzív, gyümölcsös fagylaltot kaptam végeredményként.
Még több érdekességért látogassátok itt:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!