Tejfölös csirke nokedlivel

2014-02-23

sponsored links

...ami igazából tyúkból van...mint utóbb kiderült.:-)  Este kivettem a fagyról a husit, és frankón kitaláltam, hogy tejfölös csirke lesz belõle, az hamar kész van, nem nagy munka, pont jó lesz...

Aztán ahogy fõztem, rég kész kellett volna, hogy legyen, de ez még mindig keménykedett...na, nem baj, még finomabb lett...:-)

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (alsó, felsõ vegyesen)
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 púpos ek õrölt piros paprika
Kevés olaj

1 ek liszt
2 púpos ek tejföl

A nokedlihez:

30 dkg liszt
2 tojás
1 tk só
3 dl víz

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a paradicsomot, zúzott fokhagymát és a húst. Közepes lángon fedõ alatt addig fõzzük, amíg a hús kifehéredik és levet enged. Ekkor belekeverjük az õrölt paprikát és felöntjük fél liter vízzel.

Alacsony lángon fedõ alatt puhára fõzzük. Ha idõközben elfõli a levét, szükség szerint pótoljuk. Amikor megpuhult a hús, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, ízlés szerint sózzuk.

A nokedli hozzávalóit fakanállal jól elkeverjük, enyhén sós, lobogó vízben kiszaggatjuk. Amikor feljött a víz tetejére, leszûrjük, hideg folyó vízzel átöblítjük.




Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/02/t...

sponsored links

Keres?s