Tejfölös-citromos süti
sponsored links
Egy gyorsan elkészíthetõ, egyszerû, de nagyon finom sütit ajánlok vasárnap délutánra. Vagy bármikorra.. :)
A receptjét a Kifõztük online gasztromagazinban találtam, és Szepykétõl, a Szépségtár blog írójától van.
Pont olyan, amit szeretek.. csak össze kell kavarni a hozzávalókat, megsütni, és már lehet is enni...
A recepten nem változtattam semmit, úgy jó, ahogy van. :)
A receptjét a Kifõztük online gasztromagazinban találtam, és Szepykétõl, a Szépségtár blog írójától van.
Pont olyan, amit szeretek.. csak össze kell kavarni a hozzávalókat, megsütni, és már lehet is enni...
A recepten nem változtattam semmit, úgy jó, ahogy van. :)
Hozzávalók:
2 egész tojás
18 dkg cukor
1 citrom leve és reszelt héja
(nekem 2 kisebb citromé)
1 evõkanál vaníliás cukor
2,5 dl tejföl
1,2 dl olaj
25 dkg rétesliszt
0,5 zacskó sütõpor
A tojást a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam az alaposan megmosott citrom levét és reszelt héját.
Utána hozzákevertem a többi hozzávalót a felsorolás sorrendjében.
Sütõpapírral bélelt püspökkenyér formába (25 x 12 cm) öntöttem a masszát, majd 180 °C-on 45 perc alatt készre sütöttem.
Sütõpapírral bélelt püspökkenyér formába (25 x 12 cm) öntöttem a masszát, majd 180 °C-on 45 perc alatt készre sütöttem.
Félidõben lazán letakartam alufóliával a tetejét, mert nagyon kezdett pirulni. Mielõtt kivesszük, csináljunk tûpróbát, hogy biztos jó legyen.
Kicsit hagytam hûlni a formában, majd kifordítottam, és lehúztam róla a sütõpapírt. Rácsra téve hagytam hûlni..illetve hagytam volna, de a vendégek közben megjöttek.. :) Így még langyosan szeleteltem (ez látszik is az oldalán, nem túl szépen sikerült elvágni.. ), pár fotó, és már ment is az asztalra. :)
A süti bár nagyon egyszerûnek tûnik, mégis nagyon finom.. puha és szaftos a tésztája, és másnapra is az marad.
Próbáljátok ki. :) Megéri. :))
Próbáljátok ki. :) Megéri. :))