Tejfölös burgonyaleves

2014-04-24

sponsored links

A húsvéti nagy eszem-iszom után semmi másra nem vágytunk, csak arra, hogy valami egyszerû, könnyû és mégis ízletes fogás kerüljön az asztalra. Sonkát, tojást, süteményt ettünk éppen eleget, ideje volt valami leves elkészítésének. A pincében ott pihen egy nagy zsák burgonya, tejföl is volt a hûtõben, így egyenes út vezetett egy jófajta tejfölös krumplileveshez!

DSCN4229.JPG

Hozzávalók:

-1 kg burgonya

-1 nagy pohár tejföl

-1 nagy fej vöröshagyma

-2 evõkanál liszt

DSCN4232.JPG

A burgonyát hámozzuk meg, majd öblítsük le alaposan. Ezután kockázzuk fel, és tegyük fel fõni sóval, borssal, babérlevéllel, esetleg ételízesítõvel fûszerezett bõ vízben. A megpucolt vöröshagymát egészben, vagy félbe vágva adjuk hozzá a készülõ levesünkhöz (ezt el is távolíthatjuk késõbb). Amikor a krumpli kezd megpuhulni, tejfölös habarással sûrítsük be, forraljuk ki, és ha szükségét érezzük, fûszerezzünk utána. Végül nincs más dolgunk, mint tésztát, vagy csipetkét fõzni bele.

DSCN4228.JPG

A tejfölös krumplilevest készíthetjük úgy is, hogy habarás helyett hagymás-petrezselymes rántással sûrítjük. Felkarikázott, lepirított kolbásszal, vagy baconnel is remekül feldobhatjuk ezt az ételt!

Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/04/24/tejfolos_...

sponsored links

Keres?s