Tejfölös burgonyaleves
sponsored links
A húsvéti nagy eszem-iszom után semmi másra nem vágytunk, csak arra, hogy valami egyszerû, könnyû és mégis ízletes fogás kerüljön az asztalra. Sonkát, tojást, süteményt ettünk éppen eleget, ideje volt valami leves elkészítésének. A pincében ott pihen egy nagy zsák burgonya, tejföl is volt a hûtõben, így egyenes út vezetett egy jófajta tejfölös krumplileveshez!
Hozzávalók:
-1 kg burgonya
-1 nagy pohár tejföl
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 evõkanál liszt
A burgonyát hámozzuk meg, majd öblítsük le alaposan. Ezután kockázzuk fel, és tegyük fel fõni sóval, borssal, babérlevéllel, esetleg ételízesítõvel fûszerezett bõ vízben. A megpucolt vöröshagymát egészben, vagy félbe vágva adjuk hozzá a készülõ levesünkhöz (ezt el is távolíthatjuk késõbb). Amikor a krumpli kezd megpuhulni, tejfölös habarással sûrítsük be, forraljuk ki, és ha szükségét érezzük, fûszerezzünk utána. Végül nincs más dolgunk, mint tésztát, vagy csipetkét fõzni bele.
A tejfölös krumplilevest készíthetjük úgy is, hogy habarás helyett hagymás-petrezselymes rántással sûrítjük. Felkarikázott, lepirított kolbásszal, vagy baconnel is remekül feldobhatjuk ezt az ételt!
Tálaláskor szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat hozzá!