Tejfölös bableves/tarkabab/

2012-02-22

sponsored links


Hozzávalók: 1/2 kg. tarkabab, 1 cikk  fokhagyma , kisebb  vöröshagyma, 1  babérlevél, 2 evõkanál ételízesitõ/vegeta/, pirospaprika, õröltbors, csípõspaprika, liszt a rántáshoz, kevés zsír, és   valamilyen füstõltkolbász vagy mint jelen esetben is fûstõlt húsoscsont, tejföl.
Elkészítése: A babot általában elõzõ nap este beáztatom.  Felteszem  fõni a babot  bõséges vízben, beleteszem a felsorolt fûszereket /fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, vegeta/ és az elõzõleg  1/2 órát beáztatott füstõlt húsoscsontot. Mikor már a bab  kezd puhúlni és a csont kezd elválni a hústól  akkor  kiveszem a levesbõl a csontoshúst. Rántást készítek  és  a levest még azzal is ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/02/...

sponsored links

Keres?s