Tejfölös bableves/tarkabab/
sponsored links
Hozzávalók: 1/2 kg. tarkabab, 1 cikk fokhagyma , kisebb vöröshagyma, 1 babérlevél, 2 evõkanál ételízesitõ/vegeta/, pirospaprika, õröltbors, csípõspaprika, liszt a rántáshoz, kevés zsír, és valamilyen füstõltkolbász vagy mint jelen esetben is fûstõlt húsoscsont, tejföl.
Elkészítése: A babot általában elõzõ nap este beáztatom. Felteszem fõni a babot bõséges vízben, beleteszem a felsorolt fûszereket /fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, vegeta/ és az elõzõleg 1/2 órát beáztatott füstõlt húsoscsontot. Mikor már a bab kezd puhúlni és a csont kezd elválni a hústól akkor kiveszem a levesbõl a csontoshúst. Rántást készítek és a levest még azzal is ...