Tejföllel sült káposztás-húsos tészta 97/2.
sponsored links
Íme egy másik rakott, összesütött tészta. Mivel nálunk azért a sós ételek a kedveltebbek, így egyértelmûen ez nyert :)
Az állás így jelenleg Széll Tamás javára 49-37.
Hozzávalók:
30 dkg pörkölthús
4-5 ek. olaj
20 dkg káposzta aprítva
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 vöröshagyma finomra vágva
2 kk. õrölt kömény
2 babérlevél
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 kk. frissen õrölt bors
3-4 ek. cukor
50 dkg szarvacskatészta
3-4 ek. 10%-os ecet
40 dkg tejföl
só
A sertéshúst összeaprítom, majd kevés olajon hirtelen megpirítom. Hozzáadom a felaprított káposztát, a bacon szalonna felét, valamint a hagymát. Tovább pirítom, ízesítem köménnyel, egész babérlevéllel, fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés cukorral. Pici vizet adok hozzá és lassan párolom 40-50 perc alatt. Ez idõ alatt kifõzöm a tésztát, leszûröm és leöblítem.
Ha elkészült a káposztás hús, ízesítem ecettel, és elkeverem tejföllel (lõtte kiveszem a babérlevelet). Hozzáadom a tésztát, összeforgatom, majd tûzálló tálba teszem. A tetejére kisebb tejfölkupacokat teszek és megszórom a szalonnával, majd 180°-os sütõben, lehetõleg felsõ grillezésen megpirítom kb. 30 perc alatt.