Tejfölben sült túrógombóc

2012-06-26

sponsored links



Szépségversenyt ugyan nem nyerne és a kialakulási története is nagyon kalandos, de az ízlelõbimbóimat igencsak megmozgatta, ezért megér egy bejegyzést. Túrógombócra régóta vágyok és túróhiány ide vagy oda, csak idõ kérdése volt, hogy mikor találok ki rá egy alternatívát (ahogy a vargabélessel is tettem). Az eset adta magát csak észre kellett vennem. Mindig "semi skimmed" tejet veszek, ami a leírás szerint kevesebb, mint 2% zsírt tartalmaz. Nos mit szóltok mire elég ez? Otthon tanultam, hogy ha már majdnem összemegy a tej, akkor fõzzük fel, kevés ecettel futtassuk össze és szûrjük le. Kihûlve remek gombóc készíthetõ belõle. Vita tárgya lehet az is, hogy ez mennyire tehéntúró, meg az is, hogy 2% zsírból mi jön ki? Otthon természetesen házi tehéntejjel volt ez alkalmazva. Azért mégsem hagyok veszni 2 liter lejet! 30 dkg "túró" lett belõle... És igenis finom!
Ha már a túró kalandos, akkor a gombóc is legyen az. Ötleteket keresve leltem rá erre az édes tejfölben sült gombócra és nem tudtam kiverni a fejembõl. A Mindmegettén találtam rá, köszönet érte a szerzõnek!
Természetesen változtattam rajta és kinézetre sem lett olyan szép, mint az ott, még sütõben sûlõ szépség, de ízre szerintem vetekedett vele. Legalábbis nagyon finom volt.

Hozzávalók:
A gombóchoz:
30 dkg tehéntúró
3 ek joghurt
1 marék búzadara
1 marék zsemlemorzsa ...

Folytats a blogon ... gasztroemi.blogspot.com/2012/06/tejfo...

sponsored links

Keres?s