Tejfölben sült csirkés-zsályás gnocchi

2012-06-04

sponsored links



Bár én legszívesebben núdlinak mondanám,(hosszú ú-val, igen) mert az alakján és a benne lévõ tojáson kívül semmi nem különbözteti meg a mi núdlinktól. Ja és mifelénk a núdli  grízzel és  lekvárral teljesen ismeretlen volt, csak néztem, amikor az Ember nézett, mit akarok a sajttal, ha egyszer núdlit csináltam. 
Azt lekvárral szokás enni.Vagy mákkal, cukorral. 
Micsoda? Édesen?? Grízzel??? Mákkal...???? Mekkora hülyeség ez már... zsírra szedik a vízbõl, ne ragadjon össze, és reszelt sajttal eszik. A núdli sós. SÓS.
Zsííííír?
Na jó, akkor legyen  vaj...
Ennyit számít 40 kilométer...
És bár anyukám is mindig próbálta ( nyári szünetben kevés eséllyel) megúszni a núdlit, merthogy az a rengeteg sodorgatás igen macerás, (nem, nem lehet pusztán  négyszögletesre felvágni a krumplis masszát, a núdlinak NINCSENEK élei ) most én is ugyanígy sumákolok, és bevágok a kosaramba két gyors félkész gnocchit.

Hozzávalók:

50 dkg  félkész gnocchi
20 dkg 12%-os tejföl ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2012/06/tejfolben...

sponsored links

Keres?s