Tejfellel sült ponty
sponsored links
Amikor halat szerettem volna készíteni valódi reformkori receptbõl (1800-as évek közepéig) kicsit mindig gondban voltam, mert Czifrai és Németh Zsuzsána könyvében is leginkább fõtt vagy párolt formában találkoztam halételekkel. Természetesen elõfordult az akkoriban jellemzõ vérmártással tálalt halfélék receptje is, de ezzel úgy éreztem nem vagyok kisegítve?
Vasváry Gyula gyûjteményében találtam ezt a receptet, és nagyon kedvemre való volt. Egyszerû, de nagyszerû.
Elkészítése:
- 6 szép darab pontypatkó
- 3 babérlevél
- 3-4 szál friss kakukkfû
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- 1 nagy doboz tejföl
Elkészítése:
A halszeleteket megsóztam. Tûzálló üvegedénybe vöröshagyma karikákat és fûszereket helyeztem, erre fektettem a halszeleteket. Tejfölt kentem egyenletesen rá, és 30 perc alatt, 200 fokon pirosra sütöttem. Hagymás törtburgonyát ajánlok hozzá.
Forrás: Vasváry Gyula, 1845.