Tejespite-új verzió
sponsored links
Mostanában kicsit jobban odafigyelünk arra mit eszünk és hogyan készítem. Próbálunk az egészségesebb és kevésbé hízlaló étkezés felé orientálódni.
Az édességeket azon túl, lecsökkentjük, ami készûl, az is új verzióban. Konyhámban mostmár megtalálható többek közt a kókuszzsír, xilit,teljes kiörlésû liszt, zabpehely,szénhidrát csökkentõ. Ha csak a desszerteket érintjük... Egyébként több zöldség, kevesebb liszt,soványabb húsok és társai. A bio dolgokban még mindig nem hiszek,ezért arról nem tudok beszámolni.
Ez a tejespite az elsõ újításom volt desszert kategóriában. Nem túlzás azt mondani, hogy ugyanolyan finom, mint elõdje és fogyásztása közben jobban is érzi Magát az ember, tudván hogy mégsem olyan nagy kalória bomba.
Az alapanyagokon kívûl minden mozzanat maradt a régi.
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg nyírfacukor
10 dkg margarin
12,5 dkg liszt
12,5dkg szenhidrátcsökkentõ (reklám? Norbi-Master Mix)
1 liter tej
A tojássárgájákat kikeverjük a nyírfacukorral, margarinnal. Fokozatosan, felváltva keverjük hozzá a tejet és a szénhidrát csökkentõvel elkevert lisztet. Ezután felverjük a fehérjét habnak és hozzáadjuk az elõzõ keverékhez óvatosan.