Tejes-krumplis kifli és medvehagymás csiga erdélyi szalonnával

2012-04-19

sponsored links

 

Ismerõseim egy része szóvá tette, hogy sokkal kevesebb receptet teszek közzé ebben az évben. Nos ennek az az oka, hogy az elmúlt õsz heti három-négy sütése nyomán   lerakódott   a derekam tájékán egy kis.......( Derekam! Ki emlékszik már arra?? ) Most tehát hetente csak egyszer sütök és akkor is lehetõleg sósat. Ha ismét agárszerûvé válok, mint a Paudits Béla  akkor is mérsékelem magam, hadd maradjanak a lányaim is karcsúak.  Elsõ lépésként mind karácsonykor, mind húsvétkor elkerültem a sütõt és csak azt ettük, amit a mama készített. Fõleg húsvétkor volt nehéz visszafognom magam, mert nagyon szeretek kalácsokat sütni.

Ma egy tésztából kétfélét sütöttem. Ez nagyon gyakori, hiszen így  kedvezni lehet a lányok eltérõ ízlésének.
Volt a hûtõben egy kevés tagnapi krumplipüré. Ezt egy remek alapanyag kroketthez, gnocchihoz vagy zsemléhez.
Katusnak kifliket sütöttem, Zsófinak pedig ismét medvehagymás csigát. A hentesnél csodás erdélyi szalonnát kaptam. Vastag húsréteg volt rajta és a pácolástól kellemes fokhagyma illata volt. Két- három szeletet muszáj volt megenni  belõle diéta ide vagy oda.

Tészta:
  • 20 dkg krumplipüré
  • 25 dkg öregtészta
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl víz
  • 2 ek joghurt
  • 2 tk só
  • 2 tk cukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt ...

Folytats a blogon ... lacitromkonyha.blogspot.com/2012/04/t...

sponsored links

Keres?s