Tejes-krumplis kifli és medvehagymás csiga erdélyi szalonnával
sponsored links
Ismerõseim egy része szóvá tette, hogy sokkal kevesebb receptet teszek közzé ebben az évben. Nos ennek az az oka, hogy az elmúlt õsz heti három-négy sütése nyomán lerakódott a derekam tájékán egy kis.......( Derekam! Ki emlékszik már arra?? ) Most tehát hetente csak egyszer sütök és akkor is lehetõleg sósat. Ha ismét agárszerûvé válok, mint a Paudits Béla akkor is mérsékelem magam, hadd maradjanak a lányaim is karcsúak. Elsõ lépésként mind karácsonykor, mind húsvétkor elkerültem a sütõt és csak azt ettük, amit a mama készített. Fõleg húsvétkor volt nehéz visszafognom magam, mert nagyon szeretek kalácsokat sütni.
Ma egy tésztából kétfélét sütöttem. Ez nagyon gyakori, hiszen így kedvezni lehet a lányok eltérõ ízlésének.
Volt a hûtõben egy kevés tagnapi krumplipüré. Ezt egy remek alapanyag kroketthez, gnocchihoz vagy zsemléhez.
Katusnak kifliket sütöttem, Zsófinak pedig ismét medvehagymás csigát. A hentesnél csodás erdélyi szalonnát kaptam. Vastag húsréteg volt rajta és a pácolástól kellemes fokhagyma illata volt. Két- három szeletet muszáj volt megenni belõle diéta ide vagy oda.
Tészta:
- 20 dkg krumplipüré
- 25 dkg öregtészta
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl víz
- 2 ek joghurt
- 2 tk só
- 2 tk cukor
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt ...