Tejes kifli
sponsored links
Szeretem a kenyeret! Lehet, ez most, a szénhidrátcsökkentett diéták korában, nem éppen "trendi", de nincs mit tenni, nem tudok, és nem is akarok lemondani a jó kenyér élvezetérõl. Viszont a kenyér minõsége, ahogy már a dagasztás nélküli kenyér (DNK) kapcsán is említettem, nálam "kardinális" kérdés. Ezért aztán folyamatosan próbálkozom különbözõ lisztekkel, módszerekkel. Kenyérsütõ gépem nincs, nem is tervezem a beszerzését, a sütõm rendelkezik több kitûnõ kenyérsütõ programmal, ez nekem elég.
Általában a dagasztás nélküli kenyeret sütöm, de a francia baguette sikerén felbuzdulva, és egy jó dagasztógép beszerzése után, már "veszélyesebb vizekre is merészkedem" - dagasztok! Ilyen kiflit nyáron a Balatonon kóstoltam, ízlett nagyon, hát elkértem a receptet. Megsütöttem. Jó lett.
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 ek tejpor, 2 csapott tk só, 2 dkg élesztõ, 1 ek cukor, 4 dl langyos tej, 2 dkg olvasztott ...