Tejcsokoládés mousse, csokiszív formában
sponsored links
Közeledik a Valentin nap...brrrrrrr...már a hideg is kiráz. De sebaj... :) Alkotási kedv az van. Így készült el ez a szív is, csokiból! Hozzá csináltam csokidíszt is. Az ötletet Varga Gábor Gourmandia c. könyvébõl merítettem.
A mûvelet egyszerû, bár gyorsan kell dolgozni. :)
1. Vegyünk elõ egy transzferfóliát (Tortissimo.hu), egy vonalzót, sniccert, vágópadot.
(természetesen elég egy vonalzó és egy olló is)
2. Vágjunk 10 db 10x2 cm-es csíkokat a transzferfóliából.
3. Olvasszunk fel és temperáljunk 10 dkg étcsokoládét.
Majd egyesével épp csak mártsuk meg a fóliát a csokoládéban.
A felesleget spatulával húzzuk le (kb. 2 mm-es réteg legyen)
4. Gyorsan dolgozzunk, mert a ...