Tejberizs pudinggal
sponsored links
Egyszerûbõl még jobbat tipikus esete? Tejberizzsel elég nehéz mellé lõni ott, ahol gyerekek vannak. Mert azért a legtöbbjük ezt szereti. És gyanítom nem tévedek, ha ezt mondom a felnõttek jelentõs részére is. Mi legalábbis imádjuk. Natúr változatban elkészítve én fahéjjal, család többi 3 tagja szigorúan kakaóval (esetleg lekvárral). Most egy pudingos verzió készült, ami ?pucéran? is marha fincsi? De megdobhatjuk egy kis friss eperrel, vagy reszelhetünk rá étcsokoládét, rontani biztos nem fog az összhangon.
Hozzávalók
1 liter tej
1-2 ek vaj
csipet só
10 dkg cukor
20 dkg rizs
1 cs. fõzõs vaníliás pudingpor
2 dl tej
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan idõközönként megkevergetve, de lefedve lassú tûzön kb. 30 perc alatt készre fõzzük. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, és folytonos keverés mellett a rizshez öntjük. Összefõzzük, és ezzel el is készült a desszert/uzsonna/tartalmas leves utáni második fogás.
Jó étvágyat hozzá!
Tejberizs
Tarte tatin (Francia almatorta)
Anyák napi "torta"
Csirkés pite
Hozzávalók
1 liter tej
1-2 ek vaj
csipet só
10 dkg cukor
20 dkg rizs
1 cs. fõzõs vaníliás pudingpor
2 dl tej
A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan idõközönként megkevergetve, de lefedve lassú tûzön kb. 30 perc alatt készre fõzzük. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, és folytonos keverés mellett a rizshez öntjük. Összefõzzük, és ezzel el is készült a desszert/uzsonna/tartalmas leves utáni második fogás.
Jó étvágyat hozzá!
Hasonló bejegyzések:
Tejberizs
Tarte tatin (Francia almatorta)
Anyák napi "torta"
Csirkés pite