Tejberizs egyszerûen.... málna/szeder/cseresznyeszósszal
sponsored links
Tejberizs egyszerûen
1 bögre rizs
2 bögre víz
3 bögre tej
1/2 bögre zsíros tejszín
3-4 ek. cukor
1 csipet só
1 vaníliarúd és a kikapart magja
1-2 tk. vaj
A vízzel kevert tejet és tejszínt felforralom, közben belekaparom a vaníliamagokat és a rúd darabokat is, ha felforrt beleszórom a rizst, a csipet sót meg a cukrot, egyszer-kétszer átkavarom, és egészen kis lángon puhára fõzöm, ha esetleg kevés lenne a folyadék akkor még tejjel pótolom.
Nem szabad száraznak lennie.
Ha puha és nagyjából felszívta a folyadékot, akkor rádobom a vajat és elkeverem benne.
Úgy szeretem.... ha jó krémes, ha langyos, ha hideg, ha mazsolás, ha cukros kakaóval vastagon megszórom, ha tejszínhabbal és idény szerinti bármilyen gyümölccsel keverem, ha fahéjjal szórom, ha kompótból/fagyasztott gyümölcsbõl/friss gyümölcsbõl külön-külön vagy keverve készítek hozzá szószt, ha nutella pamacsokat dobálok rá, ha bármilyen lekvárt pötyögtetek rá, elõnyben az eper/narancs/meggy/sárgabarack lekvárok....
.... szóval mindenhogyan.... és így vagyok a tejbegrízzel is, jó ételek ezek.....
Málna/szeder/cseresznyeszósz
1 csomag fagyasztott gurulós málna és szeder vegyesen
1 üveg magozott cseresznyekompót a levével együtt
cukor ízlés szerint
1 tk. mézes fûszerkeverék
étk.keményítõ
kevés tejszín
A kompót levét ugyanannyi vízzel kiegészítve egy lábasba öntöttem, felforraltam, hozzászórtam némi cukrot, beleöntöttem a fagyott gyümölcsöt, egyet forraltam és besûrítettem, ezután öntöttem hozzá a cseresznyét is, majd kevés zsíros tejszínnel kicsit finomítottam, krémesítettem az állagán és kész is volt.
Olyan finom lett, el sem tudom mondani mennyire.
Enni kell míg van belõle.