Tejberizottó
sponsored links
Nigella Lawson ajánlja a rizsfelfújt helyett idõspórolásként, legalábbis így kínálja a magyar fordítás. Mivel a Nigella falatozója volt az egyik elsõ nagy hal a világhírû szakácskönyvek magyar változatai közül, úttörõnek kellett lennie a fordításban is, amiben vannak hibák. Nem magában a fordításban, hanem a fõzési részében, azzal a sok ismeretlen hozzávalóval. Legalábbis hozzáértõk szerint. Mindenesetre egy egészen más textúrájú édességet kapunk, mintha 8 dl tejet egy darab vajjal és egy csipet sóval felforralunk, és ha felforrt, 20 dkg rizst lassú tûzön puhára fõzünk benne, idõnként megkeverve, és a végén édesítjük. Legalábbis én így fõzöm a tejberizst. Ez egy új változat.
Tejberizottó (2 személyre):
1 vaníliarudat félbevágunk, a belsejét kikaparjuk, és az egészet beletesszük 7 dl tejbe. Felforraljuk. 2 dkg vajat összeolvasztunk 1 evõkanál cukorral, és enyhén megkaramellizáljuk. Hozzáadunk ...