Tejben sült zsályás csirke mozzarellás burgonyapürével
sponsored links
Hirtelen - és váratlanul - egy gyönyörû darab csirke tulajdonosa lettem. Nem akármilyen volt a madár, az a tanyasinak mondott, kukoricán (vagy legalábbis nagyrészt azon) nevelkedett fajta, ez meglátszott a bõrén és kisportolt vádlijain is - akárhol is van a csirkének a vádlija, na az dundi és izmos volt.
Délelõtt már azon törtem a fejem, hogyan is végezze a madár, és minduntalan elõjöttek gyerekkorom ízei, az udvaron kapirgáló csibék mélysárga színû sült csirkéi, az aranyló zsírkarikákkal átszõtt húslevesek és a bronzosra pirult rántott csibemellek, az ilyen mélyenfekvõ gyermekkori emlékektõl pedig, ahogy azt a pszichológusok is mondják, nehéz megszabadulni.
Délután ott termett a megoldás. Twitteren Jamie Oliver kínálta a csirkéjét, én meg azon nyomban le is csaptam rá, hát ...