Tejbegrízzel töltött rétes
sponsored links
A napokban akciós áron jutottam hozzá a félkilós csomagolású réteslapokhoz. Vettem is egy pár csomaggal és még az üzletben végigsoroltam magamban mi mindennel fogom majd megtölteni: alma, dió, mák, káposzta, tejbegríz. Igen-igen tejbegríz, ezzel töltöttem meg most a lapokat. Elkészítése roppant egyszerû, még a Lusta asszony rétese nevet is felvehetné, na de ezt a titulust más süti hordja.
Hozzávalók: 500 g réteslap. A lapok megkenéséhez: 3 tojás, 3 evk. cukor, 50 ml olaj, 200 ml joghurt, 2 evk búzadara, 1 sütõpor. A tejbegrízhez: 1 l tej, 9 evk. cukor, 200 g búzadara, 2 tasak vaníliapor, 1 citrom héja.
A réteslapokat kivesszük a fagyasztóból és szobahõmérsékleten tartjuk, míg kiengednek. Addig megfõzzük a tejbegrízet a szokásos módon, kihûtjük. Összeállítjuk a lapok megkenéséhez szükséges krémet. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá ...