Tejbegrízbõl gombócot!
sponsored links
Egy klasszikus továbbgondolva? Vacsorára, vagy egy sûrû, kiadós gulyás/bableves utáni második fogásnak ajánlom! És csupán 5 összetevõre van szükséged, ami nagyjából minden háziasszony konyhájában fellelhetõ. Ha pedig épp kifogytál valamibõl, az se akadály, mert ezek bármelyik sarki közértben beszerezhetõek!
Szándékosan nem kapta a bejegyzés a daragombóc vagy grízgombóc nevet, mert attól tartottam, mindenki a levesbetétre gondol egybõl. Nekem legalábbis az a grízgombóc. Pedig ez is az ám! Egy mód arra, hogy a klasszikus tejbegrízt egyetlen mozdulattal felturbózd. Múlt héten készült egyik este vacsorára a gyerekeknek, miután fogalmam nem volt, mit adjak nekik. Aztán lett fogalmam? Ha láttad már a blogomon a túrógombóc receptjét, akkor talán már ki is találtad, hogy ez a tejbegríz-gombóc nagyjából mit fog takarni.
Nézzük, hogy mi az, ami szerintem tényleg minden konyhában fellelhetõ. Tej, búzadara, cukor, olaj, zsemlemorzsa. Ennyi, meg egy bambi. Sûrû tejbegrízt a kezdõ háziasszonyok is tudnak fõzni, sõt ?kötelezõ?, hogy életünk elsõ tejbegrízében megálljon a kanál?. Most ássuk elõ ezt a kezdõ háziasszonyt jó mélyrõl, és készíttessük el vele ezt a tejbegríz-gombócot!
Hozzávalók
3 dl tej
csipet só
60 gramm búzadara
4-5 ek cukor
2 ek olaj
4-5 ek zsemlemorzsa
A tejet egy csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb. félidõben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. És az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hûlni. Az olajat egy serpenyõben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd, és könnyen leéghet.
A kihûlt és kemény tejbegrízbõl vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják! Ja és ha kihûlt a tejbegríz, akár gyerekekkel is gyúrhatjuk a gömbiket bátran! Jó étvágyat!
Gyertek Facebookra!!!!
Babapercek ? Túrógombóc
Túrógombóc ? aki ennél egyszerûbbet tud, az hazudik :)
Õszibarack krémleves túrógombóccal
Túrógombóc étcsokoládéval
Szándékosan nem kapta a bejegyzés a daragombóc vagy grízgombóc nevet, mert attól tartottam, mindenki a levesbetétre gondol egybõl. Nekem legalábbis az a grízgombóc. Pedig ez is az ám! Egy mód arra, hogy a klasszikus tejbegrízt egyetlen mozdulattal felturbózd. Múlt héten készült egyik este vacsorára a gyerekeknek, miután fogalmam nem volt, mit adjak nekik. Aztán lett fogalmam? Ha láttad már a blogomon a túrógombóc receptjét, akkor talán már ki is találtad, hogy ez a tejbegríz-gombóc nagyjából mit fog takarni.
Nézzük, hogy mi az, ami szerintem tényleg minden konyhában fellelhetõ. Tej, búzadara, cukor, olaj, zsemlemorzsa. Ennyi, meg egy bambi. Sûrû tejbegrízt a kezdõ háziasszonyok is tudnak fõzni, sõt ?kötelezõ?, hogy életünk elsõ tejbegrízében megálljon a kanál?. Most ássuk elõ ezt a kezdõ háziasszonyt jó mélyrõl, és készíttessük el vele ezt a tejbegríz-gombócot!
Hozzávalók
3 dl tej
csipet só
60 gramm búzadara
4-5 ek cukor
2 ek olaj
4-5 ek zsemlemorzsa
A tejet egy csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb. félidõben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. És az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hûlni. Az olajat egy serpenyõben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd, és könnyen leéghet.
A kihûlt és kemény tejbegrízbõl vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják! Ja és ha kihûlt a tejbegríz, akár gyerekekkel is gyúrhatjuk a gömbiket bátran! Jó étvágyat!
Gyertek Facebookra!!!!
Hasonló bejegyzések:
Babapercek ? Túrógombóc
Túrógombóc ? aki ennél egyszerûbbet tud, az hazudik :)
Õszibarack krémleves túrógombóccal
Túrógombóc étcsokoládéval