Tejbegríz szelet - vendégposzt
sponsored links
Nos, hallottatok-e már errõl az ételrõl? Esetleg kóstoltátok-e már? Mert én bizony még nem! Egészen mostanáig. Történt ugyanis, hogy a szomszédunkban lakó konyhafõnök úr (akivel nagyon jó barátságban vagyunk) megörvendeztetett minket ezzel a remek kis desszerttel! Rögtön elkértem a receptet, amelybõl kiderült, hogy mennyire egyszerû! Ráadásul variálható is, már ami az öntetet illeti! Adott pillanatban nekem csak méz volt otthon, azt csurgattam az édesség tetejére, de vanília öntettel, erdei gyümölcs öntettel, lekvárral is el tudom képzelni:)
A recept: elõször is tejbegrízt kell fõzni, teljesen hagyományos módon, csak kicsit sûrûbbre a megszokottnál. A kész és még forró tejbegrízt ezután egy vizes tepsibe kell önteni, szépen egyenletesre elkenni és hagyni teljesen kihûlni (így egy szép egybefüggõ, megdermedt tejbegrízt kapunk).
Amíg a gríz dermed, addig a hagyományos módon pirítsunk meg zsemlemorzsát (ebben fogjuk meghempergetni a gríz-kockákat) és ízesítsük porcukorral, fahéjjal, õrölt ...