Tejbegríz

2017-05-26

sponsored links

Tejbegríz fahéjjal, kakaóporral és porcukorral

Lehet, hogy sokan megütköznek, hogy mit keres ez az egyszerû bébikaja az oldalon. Én mégis fölteszem, mert nagyon finom és elõfordulhat, hogy ennek az elkészítése is gondot okoz valakinek. Igazság szerint nekem is fejtörést okozott, hogy régen mennyi tejhez mennyi grízt tettem, hogy ne egy sûrû, kemény, ehetetlen vacakot kapjak, mert szerintem úgy jó, ha kicsit még folyik, amikor elkészül. De olyan régen fõztem - már az idejét se tudom, talán mikor még mikor kicsik voltak a gyerekek -, hogy teljesen kiment a fejembõl, a tej-gríz arány. Találomra kipróbáltam, és végül is nagyon finom lett ez a tejbegríz, amire már napok óta vágytam. (- Ki érti ezt? Hogy én édességre vágytam? Öregségemre teljesen megfordul az ízlésem?)

Hozzávalók:  1 mohó (mint én),  vagy 2 kevésbé mohó embernek - vagy gyereknek
4 dl tej, 2 csapott evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 csapott evõkanál gríz
a tetejére: õrölt fahéj, kakaópor, porcukor ízlés szerint 

A fõzés menete olyan egyszerû, talán le se kéne írni, de azért röviden mégis leírom.
Tej felforral a cukrokkal, (közben habverõvel keverget), a pohárba kimért gríz beleszór, tovább keverget, addig fõz, míg sûrûsödik. Akkor tányérba szed vagy önt, tetejét tetszés szerint megszór és megesz.   (És bár nagyon finom, de ha olyan mohó, mint én voltam, akkor utána fájhat a poci.) 

 

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2017/05/tejbegriz...

sponsored links

Keres?s