Tejbegríz
sponsored links
Egy kis gyerekkori visszaemlékezés.
Tejbegríz, mint otthoni gyors vacsora vagy a suli menzák megosztó fõétele.
Lehet nagyon utálni vagy csendben de annál sebesebben kanalazni :D
Egy biztos, általa gyorsan jut meleg és laktató étel a pocakokba, ha már nincs idõnk a konyhában brillírozni! ;)
Ahogy Én készítem:
egy jó adaghoz
1 l tej
1 bögre búzadara,
egy csipet só,
cukor ízlés szerint
aki szereti vaníliás cukorral is ízesítheti
Elkészítés:
A tejet felteszem a cukorral és a sóval forrni.
Egy kevés tejet félreszoktam tenni , mert amikor kész és sûrûbbnek látom, hozzákeverem, így kicsit elhûtöm, hogy hamarabb ehessük ill. nem lesz olyan sûrû,
mert Én lazább állaggal kedvelem és van, akinek megáll a kanál benne :D
Miután a tej forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve kis lángon vagy akár platnin készre fõzzük.
Melegen tálra szedjük és kakaóval meghintve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémmel, lekvárokkal, vagy fahéjjal is remek csemege.
Készítettem már dióval és mákkal is, mit ne mondjak ISTENI! ;)