Tejbegríz ? a villámgyors éhségcsillapító
sponsored links
A tejbegríz mindenki kedvence. Kivéve akié nem és én nemrég még ide soroltam magamat. De az ízlések változnak. Szerencsére.
Nemhogy nem szerettem, nem is tudtam sokáig elkészíteni. Pedig nem nagy kaland az elkészítése, mégis érdemes figyelni az arányokra, hogy ne legyen se túl híg, se többé összeálló.
1/2 liter tej
60 gr búzadara
1 csipet só
1 tk vanília aroma
kakaó vagy lekvár
A búzadarát és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk.
Mikor már elég meleg, beleszórjuk a cukrozott darát, vanília aromát és folyamatosan kevergetve addig fõzzük, míg a dara megduzzad és besûrûsödik a papi.
Tányérkákba adagoljuk és a tetejét kakaóporral vagy lekvárral ?díszítve? tálaljuk.
Finom, gyors, egyszerû.
Ilyen grízes krémmel készíthetünk gyümölcstortát is, nagyon nagyon finom és végre nem a snassz vaníliapudingos verziót kínáljuk a vendégeknek, vagy a családnak.
És ha már tejbegríz, van ugye a nagyon finom tejberizs is. Azt is készítsétek el, mennyei!
Még több éhség csillapító finomságért, vagy finom desszertért lájkolj a Facebookon is!
Nemhogy nem szerettem, nem is tudtam sokáig elkészíteni. Pedig nem nagy kaland az elkészítése, mégis érdemes figyelni az arányokra, hogy ne legyen se túl híg, se többé összeálló.
1/2 liter tej
60 gr búzadara
1 csipet só
1 tk vanília aroma
kakaó vagy lekvár
A búzadarát és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk.
Mikor már elég meleg, beleszórjuk a cukrozott darát, vanília aromát és folyamatosan kevergetve addig fõzzük, míg a dara megduzzad és besûrûsödik a papi.
Tányérkákba adagoljuk és a tetejét kakaóporral vagy lekvárral ?díszítve? tálaljuk.
Finom, gyors, egyszerû.
Ilyen grízes krémmel készíthetünk gyümölcstortát is, nagyon nagyon finom és végre nem a snassz vaníliapudingos verziót kínáljuk a vendégeknek, vagy a családnak.
És ha már tejbegríz, van ugye a nagyon finom tejberizs is. Azt is készítsétek el, mennyei!
Még több éhség csillapító finomságért, vagy finom desszertért lájkolj a Facebookon is!