Tehéntúrós bomba

2014-03-21

sponsored links


Hozzávalók: 
a piskótához: 4 tojás, 8 evõkanál cukor, 2 evõkanál olaj, 4 evõkanál kakaó, 4 evõkanál liszt
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 3 dl joghurt, 10 dkg porcukor, 2  dl tejszín, 10 g zselatin; 1 csupor  megy befõttbõl
a tetejére:5 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat egy keverõtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverõvel vastag krémhabbá verjük. Beleszitáljuk a kakaót meg a lisztet, a szélén körbecsorgatjuk az olajat és könnyedén összekavarjuk. Sütõpapírral bélelt, 20x25 cm-es tepsibe simítjuk és elõmelegített sütõben, 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Ajánlatos a piskótát egy éjszakával hamarabb megsütni és szikkadni hagyni, hogy minél kevésbé törjön össze.

A krémhez a zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük. A tehéntúrót a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot meg a zselatint és összekavarjuk. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a tehéntúrós krémbe.

A piskótát 2x2 cm kockákra vágjuk, ráöntjük a krémet, hozzáadjuk a kimagozott meggyet és könnyedén összekavarjuk. Fóliával kibélelt, félgömb alakú tálba simítjuk és 3-4 órára dermedni hagyjuk, majd  tálcára borítjuk.

A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és egynemû krémmé kavarjuk. Kicsit hûlni hagyjuk, majd a tortára csorgatjuk. Meggyel és mentalevéllel díszítjük.





Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/03/te...

sponsored links

Keres?s