Tegyük könnyebbé ételeinket!
sponsored links
A számunkra hasznos élelmiszerek megválasztása az ésszerû táplálkozás alapja. Viszont, hogy ezekbõl az alapanyagokból alacsonyabb kalóriatartalmú egészséges ételeket készítsünk - már nem könnyû feladat.
A megfelelõ táplálék megválasztása a racionális táplálkozás alapja. Egészséges módon elkészíteni az ételt ezekbõl az élelmiszerekbõl - nem könnyû feladat. Vegyük például a cukkinit. Az elkészítés módjától függ hogy mennyire válik értékes és hasznos táplálékká. Egy dolog megpárolni saját levében, vagy kevés hidegen préselt olajon, és teljesen más dolog bundázva kisütni ráadásul finomított olajban. Az alkalmazott fõzési eljárástól függ a végeredmény.
Az elsõ lépés a hasznos ételek elkészítéséhez - a recepteket csak ajánlásnak tekintsük. Mielõtt nekilátunk egy recept elkészítéséhez nézzük meg a hozzávalók nem tartalmaznak-e túlságosan nehéz és tápláló, magas kalóriatartalmú alapanyagokat. Elsõsorban figyeljünk oda a vaj, olaj, sajt, és a cukor alkalmazására.
Most megnézzük a receptek egészségessé formálásának néhány lehetõségét.
Lassú tûzön való sütés - a tökéletes változat!
A zöldséges raguk, vagy a szószok elkészítéséhez használhatunk néhány evõkanál zöldség-alaplevet az olaj vagy zsír helyett. Ez növeli az étel ízét sokkal teltebb összetettebb lesz, és kellõen nedves. És kevesebb kalóriát tartalmazó ételt ...