Tegnapi sültek, mai ebéd: Currys marhaoldalas currys rizzsel, koviubival
sponsored links
Fûszeres sültcsirke velesült újkrumplival
Tegnap a töltött paprika mellett megsütöttem4 dbfarrészes csirke felsõ combot (ketté vágva) Legkisebbikem Barátnõjétõl kapott ajándék fûszerkeverékkel fûszerezve, megsikált, kettévágott, szintén befûszerezett újkrumplival együtt sütve. Mindezt azért, mert Legkisebbikem megmakacsolta magát és nem volt hajlandó töltött paprikát enni. Persze jó volt, hogy ez a sült elkészült, így vacsorára Párom is ezt ette inkább, így maradt mára a töltött paprikából nekem :). A befûszerezett húsokat és krumplit közepes tepsibe raktam, alufóliával lefedtem, és kb. fél óráig 140 fokon sütöttem légkeveréses sütõben, alulról a negyedik sínen. Utána az alatta képzõdött levet leöntöttem, és takarás nélkül, 250 fokon sütöttem pirosra, ropogósra a húsokat.
De a csirkecombok elõtt legalább két és fél órával a sütõbe került egy olyan hús, amit most vettem életemben elõször. Ez pedig a marha oldalas volt. Egy "kisebb" darabot vettem belõle, a hentes el is vágta 4 darabra, úgyhogy nekem már csak meg kellett mosni, befûszerezni - hot madras curryvel és sóval fûszereztem, köré szeleteltem 3 nagyobb megtisztított hagymát és alufóliával lefedve sütõbe raktam a legalsó sínre.Most is az alacsony hõfokon sütést választottam, így elõször ...