Tefal-GoodFood örömfõzés
sponsored links
November 19.-én került megrendezésre a II.GoodFood fõzõklub. Olyan mázlista vagyok, hogy Tesómmal együtt vehettem részt az eseményen. Elõször kicsit aggódtam, hogy egy átdolgozott nap után milyen lesz este 10-ig fõzõcskézni, másnap pedig hajnalban kelni, de annyira jó volt az egész, hogy másnap vigyorogva keltem :-)))
Tehát Tefal- GoodFood örömfõzés a Blanchir fõzõiskolában. Szerda, fárasztó nap, szakadó esõ... Így indultunk Csepelrõl Budára. Aztán az események 180 fokos fordulatot vettek :) A fõzõiskola nagyon hangulatos, a szervezõk (beleértve a Tefal és a GoodFood képviselõit, valamint a séfet: Szatmári Ferit is) végtelenül jófejek voltak. Elõre jeleztük, hogy mindketten cukorbetegek vagyunk, amire figyeltek is a fõzés során. Egyedül a desszert okozott problémát, de szóltak, hogy becsomagolják nekünk, hozzuk csak haza a családnak.
Tehát odaértünk, megcsodáltunk mindent, megkaptuk a csini GoodFood-os kötényeket, és kezdõdött a buli. A hozzávalók már az asztalon sorakoztak, jöhetett a találgatás: mibõl mi készül majd. Aztán 3 fõs csapatokat kellett alkotni. Persze a két Hortobágyi el sem mozdult egymás mellõl, így Rékával kibõvülve Mi lettünk a Kakukkfû csapat. (Milyen meglepõ... :-) )
És ami izgalmassá tette a fõzõcskézést, az a verseny volt. Ugyanis minden fogást úgy kellett tálalni, hogy elnyerje a szakavatott (és szemfüles) zsûri tetszését. A legszebbnek ítélt fogások fotói megjelennek a januári GoodFood-ban. És a tálaláskor kapott pontok -és némi kóstolás- után az este végén a zsûri eredményt hirdet, az elsõ három csapat pedig könyveket kap, valamint választhat egyet a fõzéshez is használt Tefal edények közül. Tehát belehúztunk... Most beszéljenek a képek helyettem:
Sorakoznak a hozzávalók |
Mézi sütilapát. IMÁDOM!!! |
Balzsamos céklasaláta
A jobb felsõ a miénk, a tükörtojásba kakukkfüvet is sütöttünk! |
:-) |
Mindenki kever-kavar, forognak a fakanalak |
Dolgozik a zsûri. Mi pedig kukkolunk... |
A séf, Szatmári Feri |
Roston sült tõkehalfilé pirított zöldségekkel
A fõétel |
Pálinkával flambíroztunk |
Vaníliás sütõtökleves is készült |
A zsûri figyel, a csapatok izgulnak... |
Vaníliás sütõtökleves tejhabbal, chilis tökmaggal
A nyertes levesünk :-) |
A desszertünk :-) |
És akkor a sok keverés-kavarás-tálalás és falatozás után megszülettek az eredmények: az elõkelõ második helyen végeztünk! :-))) Annyira örültünk, hogy az ott felejtett sütik csak félúton hazafelé jutottak eszünkbe...
Majd megmutatom a nyereményünket és elmesélem, mit is fõztünk, de most belehúzok a karácsonyi sütis bejegyzésekbe, mert már sokan várjátok.
Ezúton is köszönöm a szervezõknek a szép estét :-)
A bejegyzéshez az enyémeken kívül a GoodFood fotóit is felhasználtam.
És akkor pótolom is a mulasztást: íme a nyereményem :-)
A 2014 januári GoodFood-ban megjelent egy cikk a fõzõestrõl.
A csoportképrõl szerencsésen lelógtunk (nemhiába Mi voltunk a renitens csapat), úgyhogy ezen senki ne keressen! :-D