Teasütemény - rooibos keksz
sponsored links
Tökéletesen átadja a tea ízét, és sütés közben az egész konyha a teától illatozik...
Vagy három éve tervben van, - mióta rooibos rajongó vagyok - és nagyon igyekeztem, hogy a Vigyázz, Kész, Fõzz legújabb fordulójára kész legyen, csak a posztolással csúsztam ki az idõbõl. Régesrég, vagy öt éve, csináltam hasonlót, fenn is van itt, gyümölcsteából. Hol volt akkor még a rooibos... azóta viszont nekem ez a kedvenc teám, hiába nem is tea, hanem egy cserje kérge valójában. A korábbi recepthez képest módosítottam kicsit az összetevõkön, de a tea ízét itt is a tejszín viszi be a sütibe, ezért nem a klasszikus omlós, hanem inkább kicsit puhább fajta lesz készen. Bármilyen más fajtájú és ízesítésû teából elkészíthetõ az alábbi módszerrel, csak arra kell figyelni, mennyire intenzív az íz és a szín, amit át akarunk vinni a tésztába - lehet, elsõre kicsit óvatosabban kell eljárni: a másik poszt alapján a gyümölcsteák mennyisége jól belõhetõ, és itt a rooibosnál is sikerült elsõre eltalálni, de mondjuk egy erõsebb, aromás earl grey-nél nem biztos, hogy szükséges ekkora teamennyiség, kesernyésebb aromáknál pedig nem árt mondjuk még cukorral megszórni a kekszeket sütés elõtt, vagy maximum 1-2 dekával emelni a tésztába kerülõ mennyiséget.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj ...