Teakrémes csokoládé mousse tarte

2011-09-08

sponsored links


Elég sokáig vaciláltam, hogy akkor most publikáljam ezt a tortát, vagy pedig sem. A helyzet ugyanis az, hogy a tortával semmi gond sincs, pusztán azzal, hogy nagyon türelmetlen vagyok és ez a szeletekrõl készült fotók rovására ment. De inkább térjünk vissza a történet elejéhez. Volt az a bizonyos fehér tea sorbet a csokoládé ganache-al, ami nekem annyira ízlett, hogy valamilyen formában ismételni szerettem volna a csokoládé-tea párost. Még a legnagyobb hõségben gyúrtam ennek a tortának, ami inkább egy tarte, az omlós tésztáját. A végeredményen látszik, hogy nem volt könnyû vele dolgozni, de azért összejött. A csokoládé mousse is pár óra alatt összeállt, amit aztán a kihûlt tart tetejére nyomtam, ezután jött a hiba. Türelmetlenségemnek köszönhetõen, ahelyett, hogy visszatettem volna a süteményt a hûtõbe, nekem azonnal meg kellett vágnom, hiszen nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lett a teás krém. Azonban amíg múltak a percek a fotózás alatt, a mousse elindult a folyékony halmazállapot irányába. Ez egyáltalán nem meglepõ, hiszen nincs benne zselatin, és a nyomkodás, valamint a hõség hatására túlmelegedett. Szerintem zselatinnak egy ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/09/tea...

sponsored links

Keres?s