Te + Én + Három jó barát
sponsored links
Arra gondolva, hogy mozgósítom az olvasói tábort, új ?játékot? találtam ki. Egyelõre azt látom, hogy még nem óriási a tolongás, de bízom benne, hogy ez változni fog. Ha változni fog, rendszeres rovat lesz belõle.
A játék lényege igen egyszerû: egy kisorsolt olvasó megad 3 hozzávalót, amibõl a többieknek (köztük nekem is) el kell készíteni egy ételt. Lehet az bármi, a lényeg, hogy mindhárom hozzávalónak szerepelni kell benne. Ezen kívül használható bármi más is, de ezek felhasználása kötelezõ!
Nem csak blogtalan olvasók játszhatnak velem, hanem azok is, akik blogolnak, és tegyék közzé bátran új bejegyzésként a receptet, küldjék el nekem a linket, hogy be tudjam tenni az oldalra. A recept összeállítására több nap áll rendelkezésre, kedd-szerda magasságában kiválasztásra kerül a 3 hozzávaló, és vasárnap estig lehet elküldeni a hahopihekonyhaja@gmail.com címre nekem.
Nagyon örülnék, ha minél többen csatlakoznátok! A cím is erre utal, hogy sütsz/fõzöl Te is, meg én is. És segítségünkre van mindig 3 jó barát, azaz a mindig változó 3 hozzávaló.
A Facebook-on múlt héten kezdetét vette a dolog, Ilona nevû olvasóm volt az, aki megadhatta a hozzávalókat. Mégpedig a következõk voltak: DARÁLT HÚS, TÚRÓ, TOJÁS
Nyilván ezekbõl a hozzávalókból nem tudtam desszertet készíteni, így egy május 1-jei vacsora lett belõle. Íme:
Túrós puliszka bolognai raguval
Hozzávalók:
Túrós puliszka:
15 dkg kukoricadara
0,5 liter víz
1,5 tk só
30 dkg túró
Bolognai ragu
60 dkg darált hús
1 üveg bolognai szósz
(nekem házi volt, amit ajándékba kaptam)
1 kis fej hagyma
só, bors
Tetejére
reszelt trappista sajt
A hozzávalókat olvasva joggal kérdezhetitek, hogy hol a tojás? Elárulom, a házi trappista sajtban! Így már abszolút megállja a helyét a játékban, ugye?
A puliszkához a vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, néhány percig folyamatosan kevergetve összefõzzük. Belekeverjük a túrót, és lefedve legalább fél órát hagyjuk pihenni. Addig elkészíthetjük a bolognai ragut. Kevés olajon a kockákra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd ráöntjük a bolognai szószt, és puhára fõzzük a húst. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük. A túrós puliszkát egy jénai aljára egyengetjük, rápakoljuk a bolognai ragut, és sajtot reszelünk a tetejére. 200 fokos sütõben a sajt pirulásáig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
A játékhoz ezen a héten csatlakozott Szeszi, alias Zsuzsa, Tímea és Ilona. Íme az õ alkotásaik:
Göngyölt fasírt Szeszitõl
Túrós omlett bolognai raguval Timitõl
Túrógombóc húsmártásban Ilonától
A receptek fotóival nyitottam egy Facebook albumot ITT. Itt megtaláljátok az egyes ételekhez a recepteket is! Érdemes megnézni, kipróbálni, nekem igen kedvemre való mindegyik!
És ha már úgyis a Facebook-on jártok, nyomjatok egy Tetszik-et, majd egy Követést, ha még nem tettétek volna meg, és máris csatlakoztatok hozzám! Következõ héten pedig már a te recepted és fotód is felkerülhet, ha szeretnéd! Gyere, és alkoss velünk!
Vajbort a Három Seprûbe!
Tepsis pulykamáj
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
Rozsos, tejes kifli
A játék lényege igen egyszerû: egy kisorsolt olvasó megad 3 hozzávalót, amibõl a többieknek (köztük nekem is) el kell készíteni egy ételt. Lehet az bármi, a lényeg, hogy mindhárom hozzávalónak szerepelni kell benne. Ezen kívül használható bármi más is, de ezek felhasználása kötelezõ!
Nem csak blogtalan olvasók játszhatnak velem, hanem azok is, akik blogolnak, és tegyék közzé bátran új bejegyzésként a receptet, küldjék el nekem a linket, hogy be tudjam tenni az oldalra. A recept összeállítására több nap áll rendelkezésre, kedd-szerda magasságában kiválasztásra kerül a 3 hozzávaló, és vasárnap estig lehet elküldeni a hahopihekonyhaja@gmail.com címre nekem.
Nagyon örülnék, ha minél többen csatlakoznátok! A cím is erre utal, hogy sütsz/fõzöl Te is, meg én is. És segítségünkre van mindig 3 jó barát, azaz a mindig változó 3 hozzávaló.
A Facebook-on múlt héten kezdetét vette a dolog, Ilona nevû olvasóm volt az, aki megadhatta a hozzávalókat. Mégpedig a következõk voltak: DARÁLT HÚS, TÚRÓ, TOJÁS
Nyilván ezekbõl a hozzávalókból nem tudtam desszertet készíteni, így egy május 1-jei vacsora lett belõle. Íme:
Túrós puliszka bolognai raguval
Hozzávalók:
Túrós puliszka:
15 dkg kukoricadara
0,5 liter víz
1,5 tk só
30 dkg túró
Bolognai ragu
60 dkg darált hús
1 üveg bolognai szósz
(nekem házi volt, amit ajándékba kaptam)
1 kis fej hagyma
só, bors
Tetejére
reszelt trappista sajt
A hozzávalókat olvasva joggal kérdezhetitek, hogy hol a tojás? Elárulom, a házi trappista sajtban! Így már abszolút megállja a helyét a játékban, ugye?
A puliszkához a vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, néhány percig folyamatosan kevergetve összefõzzük. Belekeverjük a túrót, és lefedve legalább fél órát hagyjuk pihenni. Addig elkészíthetjük a bolognai ragut. Kevés olajon a kockákra vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd ráöntjük a bolognai szószt, és puhára fõzzük a húst. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük. A túrós puliszkát egy jénai aljára egyengetjük, rápakoljuk a bolognai ragut, és sajtot reszelünk a tetejére. 200 fokos sütõben a sajt pirulásáig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
A játékhoz ezen a héten csatlakozott Szeszi, alias Zsuzsa, Tímea és Ilona. Íme az õ alkotásaik:
Göngyölt fasírt Szeszitõl
Túrós omlett bolognai raguval Timitõl
Túrógombóc húsmártásban Ilonától
A receptek fotóival nyitottam egy Facebook albumot ITT. Itt megtaláljátok az egyes ételekhez a recepteket is! Érdemes megnézni, kipróbálni, nekem igen kedvemre való mindegyik!
És ha már úgyis a Facebook-on jártok, nyomjatok egy Tetszik-et, majd egy Követést, ha még nem tettétek volna meg, és máris csatlakoztatok hozzám! Következõ héten pedig már a te recepted és fotód is felkerülhet, ha szeretnéd! Gyere, és alkoss velünk!
Hasonló bejegyzések:
Vajbort a Három Seprûbe!
Tepsis pulykamáj
DIY ? Csináld magad! ? II. rész ? A krémtúró
Rozsos, tejes kifli