Te + Én + 3 hozzávaló (Tökös receptek)
sponsored links
Receptek tökkel, almával, tejföllel?
Új hét, új játék, ezúttal Brigitta adhatta meg a hozzávalókat, amik szerintem szuperek lettek, nekem legalábbis egybõl bevillant, hogy ebbõl még akármi is lehet. A tököt és az almát nyersen használtam, mégpedig a kedvenc köretemben, a majonézes burgonyasalátában landolt. És milyen jól érezték ott magukat. A tök nyersen is fincsi (nincs karakteres íze, vígan megetethetjük bárkivel, aki nem is tud róla), az alma pedig amúgy is jól érzi magát a majonézes salikban, hisz pl. a franciasaláta egyik jellemzõ összetevõje. Nézzük, hogy készül nálam a majonézes burgonyasaláta. Merthogy egy titka van, mégpedig a pác? Anyukámtól így tanultam, és ha nincs idõm a pácra, inkább neki se állok. Ettõl lesz pikáns, és zaftos. Elsõ olsztályú!
Majonézes újburgonya saláta ? lila hagymával, tökkel és almával
Hozzávalók
1 kg újburgonya
1 nagyobb fej lila hagyma
só
tök
1 kisebb alma
Pác
2 ek porcukor
2 ek ecet
1 liter víz
Öntet
1 ek porcukor
1 tk mustár
2 tk citromlé
4 ek majonéz
bors
1 nagy doboz tejföl
(vagy egy picit több)
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha apró újburgonyával van dolgunk, akkor csak alaposan sikáljuk meg, úgy fõzzük, és akkor nem kell már pucolni se. Nekem közepes szemû volt, szépen vékonyan lejött a héja fõzés után. Tehát fõzzük puhára! Ha kész, megpucoljuk (óvatosan, forró!) és felkockázzuk. Egy tálba pakoljuk, minden réteget alaposan sózzunk meg. A hagymát felkarikázzuk, és hébe-hóba a rétegek közé tesszük. (Lehet több, és lehet kevesebb hagymával is dolgozni). Ha kész, akkor a páchoz a porcukrot feloldjuk az ecetben, majd felöntjük 1 liter vízzel, és ezzel leöntjük a burgonyát és hagymát. Ha elõre tudom h. másnap ez lesz, akkor egész éjszakára hagyom a hûtõben pihenni a pácban, de 2 órát mindenképp adjunk neki. Pihi után leöntjük róla a levet, és elkészítjük az öntetet. A porcukrot, a mustárt, a borsot, a citromlevet és a majonézt alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges e bele még valami. Mi így szeretjük, most direkt lemértem az arányokat nektek. A tejfölben nem vagyok csak biztos, mert vödrös tejföllel dolgoztam, de nagyjából 450 grammot használhattam fel (ami egy nagy poharasnak felel meg). A burgonyához kockázzuk a nyers tököt és almát, majd az egészet nyakon öntjük a majonézes-tejfölös öntettel. Összeforgatjuk, és tálalásig hûtõben tartjuk.
Most pedig nézzük, mit készített nekünk Brigi. Egy klasszikust, némi csavarral. Mert abban tökéletesen igaza van, hogy a tök és az alma nagyon szuperül megfér egymás mellett.
Tökfõzelék almával
Elkészítés
Üvegesre párolok egy vöröshagymát , majd megszórom egy teáskanálnyi pirospaprikával . Felöntöm annyi vízzel amennyit a tök megkíván . ( beleteszem a tököt , és kicsit többet , hogy ellepje . Fûszerezem sóval és kaporral . Ha felforrt , még 15 percet fõzöm , és utána beleteszek egy lereszelt almát . ( A nokedli szaggatón reszelem le , mint a tököt , így észre sem lehet venni a fõzelékben , de én tudom , hogy ott van ) még 5 percet fõl , és utána behabarom. Készre fõzöm és máris fogyasztható!
Köszi Brigi a receptet és a fotót!
Én tuti ki fogom próbálni, bár nekem picit más a tökfõzelék receptem, de attól még az alma használható lesz! És hogy lássátok, tényleg jól megfér ez a páros egymás mellett, arra bizonyíték a tegnapi posztban szereplõ retró almás pitém. Senki, de senki nem vette észre a tököt az almában
Recept: ITT
Köszi Brigi, hogy velem tartottál a közös készülésben!
Facebook-on megtaláljátok az oldalamat itt: ???-> HahoPihe Konyhája
Jövõhéten pedig ebbõl a 3 hozzávalóból fogok készíteni nektek összefoglalót:
DIÓ, MOGYORÓKRÉM, VANÍLIA PUDING
Nekem már most csorog a nyálam, bármi is fog ezekbõl készülni?. Tehát süssetek/fõzzetek velem, a recepteket pedig fotóval együtt küldjétek a hahopihekonyhaja@gmail.com címre vasárnap éjfélig!
Te + Én + 3 hozzávaló (Kelbimbós receptek)
Te + Én + 3 hozzávaló
Te + Én + 3 hozzávaló
Zellersaláta almával, dióval, házi majonézzel
Új hét, új játék, ezúttal Brigitta adhatta meg a hozzávalókat, amik szerintem szuperek lettek, nekem legalábbis egybõl bevillant, hogy ebbõl még akármi is lehet. A tököt és az almát nyersen használtam, mégpedig a kedvenc köretemben, a majonézes burgonyasalátában landolt. És milyen jól érezték ott magukat. A tök nyersen is fincsi (nincs karakteres íze, vígan megetethetjük bárkivel, aki nem is tud róla), az alma pedig amúgy is jól érzi magát a majonézes salikban, hisz pl. a franciasaláta egyik jellemzõ összetevõje. Nézzük, hogy készül nálam a majonézes burgonyasaláta. Merthogy egy titka van, mégpedig a pác? Anyukámtól így tanultam, és ha nincs idõm a pácra, inkább neki se állok. Ettõl lesz pikáns, és zaftos. Elsõ olsztályú!
Majonézes újburgonya saláta ? lila hagymával, tökkel és almával
Hozzávalók
1 kg újburgonya
1 nagyobb fej lila hagyma
só
tök
1 kisebb alma
Pác
2 ek porcukor
2 ek ecet
1 liter víz
Öntet
1 ek porcukor
1 tk mustár
2 tk citromlé
4 ek majonéz
bors
1 nagy doboz tejföl
(vagy egy picit több)
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha apró újburgonyával van dolgunk, akkor csak alaposan sikáljuk meg, úgy fõzzük, és akkor nem kell már pucolni se. Nekem közepes szemû volt, szépen vékonyan lejött a héja fõzés után. Tehát fõzzük puhára! Ha kész, megpucoljuk (óvatosan, forró!) és felkockázzuk. Egy tálba pakoljuk, minden réteget alaposan sózzunk meg. A hagymát felkarikázzuk, és hébe-hóba a rétegek közé tesszük. (Lehet több, és lehet kevesebb hagymával is dolgozni). Ha kész, akkor a páchoz a porcukrot feloldjuk az ecetben, majd felöntjük 1 liter vízzel, és ezzel leöntjük a burgonyát és hagymát. Ha elõre tudom h. másnap ez lesz, akkor egész éjszakára hagyom a hûtõben pihenni a pácban, de 2 órát mindenképp adjunk neki. Pihi után leöntjük róla a levet, és elkészítjük az öntetet. A porcukrot, a mustárt, a borsot, a citromlevet és a majonézt alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Érdemes megkóstolni, hogy szükséges e bele még valami. Mi így szeretjük, most direkt lemértem az arányokat nektek. A tejfölben nem vagyok csak biztos, mert vödrös tejföllel dolgoztam, de nagyjából 450 grammot használhattam fel (ami egy nagy poharasnak felel meg). A burgonyához kockázzuk a nyers tököt és almát, majd az egészet nyakon öntjük a majonézes-tejfölös öntettel. Összeforgatjuk, és tálalásig hûtõben tartjuk.
Most pedig nézzük, mit készített nekünk Brigi. Egy klasszikust, némi csavarral. Mert abban tökéletesen igaza van, hogy a tök és az alma nagyon szuperül megfér egymás mellett.
Tökfõzelék almával
Elkészítés
Üvegesre párolok egy vöröshagymát , majd megszórom egy teáskanálnyi pirospaprikával . Felöntöm annyi vízzel amennyit a tök megkíván . ( beleteszem a tököt , és kicsit többet , hogy ellepje . Fûszerezem sóval és kaporral . Ha felforrt , még 15 percet fõzöm , és utána beleteszek egy lereszelt almát . ( A nokedli szaggatón reszelem le , mint a tököt , így észre sem lehet venni a fõzelékben , de én tudom , hogy ott van ) még 5 percet fõl , és utána behabarom. Készre fõzöm és máris fogyasztható!
Köszi Brigi a receptet és a fotót!
Én tuti ki fogom próbálni, bár nekem picit más a tökfõzelék receptem, de attól még az alma használható lesz! És hogy lássátok, tényleg jól megfér ez a páros egymás mellett, arra bizonyíték a tegnapi posztban szereplõ retró almás pitém. Senki, de senki nem vette észre a tököt az almában
Recept: ITT
Köszi Brigi, hogy velem tartottál a közös készülésben!
Facebook-on megtaláljátok az oldalamat itt: ???-> HahoPihe Konyhája
Jövõhéten pedig ebbõl a 3 hozzávalóból fogok készíteni nektek összefoglalót:
DIÓ, MOGYORÓKRÉM, VANÍLIA PUDING
Nekem már most csorog a nyálam, bármi is fog ezekbõl készülni?. Tehát süssetek/fõzzetek velem, a recepteket pedig fotóval együtt küldjétek a hahopihekonyhaja@gmail.com címre vasárnap éjfélig!
Hasonló bejegyzések:
Te + Én + 3 hozzávaló (Kelbimbós receptek)
Te + Én + 3 hozzávaló
Te + Én + 3 hozzávaló
Zellersaláta almával, dióval, házi majonézzel