Te + Én + 3 hozzávaló (Kelbimbós receptek)
sponsored links
Receptek kelbimbóval, tejszínnel és sajttal?
A kelbimbó egy igen megosztó zöldség. Szerintem nincs olyan, hogy ?megeszem??. vagy szeretik az emberek, vagy utálják még a szagát is. A mi családunkban is ez a helyzet. Férj gyûlöli, én imádom. Tehát mindenképp 1 személyes adagot kellett készítenem, tudván, hogy ennek fogyasztása csak rám vár majd. A héten Timi adta meg a 3 összetevõt, aki nagyon szorgosan, eddig minden héten velem együtt fõzött/sütött, és küldte be szorgosan a recepteket. A helyzet úgy hozta, hogy a héten Õ újra vendégként szerepel az oldalamon, azonban úgy tûnik, a többieknek konyhán kívüli programjaik voltak a napsütéses 7végén? Jöjjön tehát 2 recept.
Párolt kelbimbó zöldborsos-diós öntettel
Hozzávalók 2 személyre
1/2 kg kelbimbó
2 dl tejszín
1,5 dl víz
sajt
5-6 szem zöldbors
szûk marék dió
ételízesítõ
zsemlemorzsa
vaj
Elõször elkészítettem a zöldborsos-diós mártást. A zöldborsot és a diót is mozsárban megtörtem. Száraz serpenyõbe szórtam, és közepes lángon illatosra hevítettem. Hozzáöntöttem a vizet, egy icipici ételízesítõt dobtam rá. Hozzáöntöttem a tejszínt, és elkezdtem összefõzni. Kb. 5 perc elteltével hozzáadtam némi reszelt sajtot, és addig fõztem, amíg sûrû nem lett.
A kelbimbót vajon, fedõ alatt puhára pároltam, majd fedõ nélkül picit lepirítottam. A pirított zsemlemorzsához kevés vajat olvasztottam, rászórtam kb. 2-3 ek zsemlemorzsát, és folyton kevergetve megpirítottam.
A kelbimbókat tányérra pakoljuk, megcsurgatjuk az öntettel, és megszórjuk a pirított zsemlemorzsával. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Timi is nagyjából hasonló eljárással dolgozott, õ ?nasinak? szánva a kelbimbót készített hozzá egy mártogatós szószt. A receptet beírom a fotó alá, mivel nincs több versenyzõ a játékban
Kelbimbó zöld fûszeres mártogatóssal
Hozzávalók
kelbimbó
vaj
fokhagyma
tejszín
reszelt sajt
zöld fûszer
bors
A kelbimbót néhány gerezd fokhagymával alufóliába teszem, teszek rá vajat, becsomagolom és sütõben megpárolom.
Közben felrottyantom a tejszínt, beleszórom a reszelt sajtot, zöld fûszert, borsot ízlés szerint.
És hogy legyen már 3 a magyar igazság, álljon itt még egy kelbimbós recept, ami a legelsõ recept volt a blogomon. Tejszín és kelbimbó van benne, ha reszelt sajttal megszórjuk, tökéletes lesz a 3 hozzávalós projektbe!
Kelbimbós clafoutis
Recept: ITT!
Facebook-on pedig ITT találsz?
Te + Én + 3 hozzávaló
Te + Én + 3 hozzávaló
Sütõtökös-tonkababos muffin étcsokoládéval
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével
A kelbimbó egy igen megosztó zöldség. Szerintem nincs olyan, hogy ?megeszem??. vagy szeretik az emberek, vagy utálják még a szagát is. A mi családunkban is ez a helyzet. Férj gyûlöli, én imádom. Tehát mindenképp 1 személyes adagot kellett készítenem, tudván, hogy ennek fogyasztása csak rám vár majd. A héten Timi adta meg a 3 összetevõt, aki nagyon szorgosan, eddig minden héten velem együtt fõzött/sütött, és küldte be szorgosan a recepteket. A helyzet úgy hozta, hogy a héten Õ újra vendégként szerepel az oldalamon, azonban úgy tûnik, a többieknek konyhán kívüli programjaik voltak a napsütéses 7végén? Jöjjön tehát 2 recept.
Párolt kelbimbó zöldborsos-diós öntettel
Hozzávalók 2 személyre
1/2 kg kelbimbó
2 dl tejszín
1,5 dl víz
sajt
5-6 szem zöldbors
szûk marék dió
ételízesítõ
zsemlemorzsa
vaj
Elõször elkészítettem a zöldborsos-diós mártást. A zöldborsot és a diót is mozsárban megtörtem. Száraz serpenyõbe szórtam, és közepes lángon illatosra hevítettem. Hozzáöntöttem a vizet, egy icipici ételízesítõt dobtam rá. Hozzáöntöttem a tejszínt, és elkezdtem összefõzni. Kb. 5 perc elteltével hozzáadtam némi reszelt sajtot, és addig fõztem, amíg sûrû nem lett.
A kelbimbót vajon, fedõ alatt puhára pároltam, majd fedõ nélkül picit lepirítottam. A pirított zsemlemorzsához kevés vajat olvasztottam, rászórtam kb. 2-3 ek zsemlemorzsát, és folyton kevergetve megpirítottam.
A kelbimbókat tányérra pakoljuk, megcsurgatjuk az öntettel, és megszórjuk a pirított zsemlemorzsával. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Timi is nagyjából hasonló eljárással dolgozott, õ ?nasinak? szánva a kelbimbót készített hozzá egy mártogatós szószt. A receptet beírom a fotó alá, mivel nincs több versenyzõ a játékban
Kelbimbó zöld fûszeres mártogatóssal
Hozzávalók
kelbimbó
vaj
fokhagyma
tejszín
reszelt sajt
zöld fûszer
bors
A kelbimbót néhány gerezd fokhagymával alufóliába teszem, teszek rá vajat, becsomagolom és sütõben megpárolom.
Közben felrottyantom a tejszínt, beleszórom a reszelt sajtot, zöld fûszert, borsot ízlés szerint.
És hogy legyen már 3 a magyar igazság, álljon itt még egy kelbimbós recept, ami a legelsõ recept volt a blogomon. Tejszín és kelbimbó van benne, ha reszelt sajttal megszórjuk, tökéletes lesz a 3 hozzávalós projektbe!
Kelbimbós clafoutis
Recept: ITT!
Facebook-on pedig ITT találsz?
Hasonló bejegyzések:
Te + Én + 3 hozzávaló
Te + Én + 3 hozzávaló
Sütõtökös-tonkababos muffin étcsokoládéval
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével