Te + Én + 3 hozzávaló
sponsored links
Receptek cukkinivel, tejszínnel és csirkével?
Újabb olvasó adhatott meg a Facebook-on 3 hozzávalót, amibõl összejött egy kisebb gyûjtemény. Még mindig remélem, hogy leszünk idõvel többen is! Jelenleg is 3 lelkes olvasó osztotta meg velem, és ezáltal veletek az elkészített étel fotóját és receptjét. Illetve ígéretet kaptam, hogy lesz 4. is, amint Emese visszakapja saját konyháját, és ha már kitalálta nekünk ezt a remek 3 hozzávalót, õ sem szeretne kilógni a sorból
Szerintem remek hármast kaptunk, és egyszerû dolgunk volt, úgy hiszem. Megmutatom, mi készült nálam, és a többiek konyhájában!
Cukkinis csirke nyársak tejszínes zöldbors-mártással
Hozzávalók
csirkemell
cukkini
fûszersó
hagyma
Zöldbors mártáshoz
(Sógor-recept)
1 cs. zöldbors
2 dl húsleves alaplé
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fûszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán, vagy tûzhelyen serpenyõben (kevés olajon) megsütjük.
Zöldbors mártás: a zöldborsot száraz serpenyõben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hõálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk.
Hozzáöntjük a húsleves alaplevet (húsleves kockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig fõzzük, amíg kissé besûrûsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hûl, tovább fog sûrûsödni. A mártás brutál jó, csípõs, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!
És nézzük a többiek receptjét, igen ígéretes mindegyik! (Az ezekhez tartozó receptet a Facebook oldalam Te + Én + 3 hozzávaló címû albumában megtaláljátok ??> ITT!)
Grillezett csirke- és cukkiniszeletek salátával és
tejszínes almaszósszal Timi konyhájából
Judit cukkinis, tejszínes rakott husija baconbe tekerve
Csirkemellszeletek töltött cukkinivel és tejszínes répával
Ilonától
Azt hiszem abban mindannyian egyet értünk, hogy szuper ételek jöttek össze ebbõl a 3 hozzávalóból. Ha szeretnél csatlakozni a következõ heti projekthez Te is, akkor ragadj kötényt és fakanalat, mert Anita máris megadta a következõ 3 hozzávalót, amibõl készíthettek valami finomságot. A receptet és a fotót/fotókat a hahopihekonyhaja@gmail.com címre várom VASÁRNAP estig!
A következõ projekt hozzávalói pedig:
EPER, TEJSZÍN, MANDULA
Gyere Facebook-ra, hogy mindig értesülj a friss infókról!
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével
3 tuti recept medvehagymával
Brownie céklával
Sütõtökös-tonkababos muffin étcsokoládéval
Újabb olvasó adhatott meg a Facebook-on 3 hozzávalót, amibõl összejött egy kisebb gyûjtemény. Még mindig remélem, hogy leszünk idõvel többen is! Jelenleg is 3 lelkes olvasó osztotta meg velem, és ezáltal veletek az elkészített étel fotóját és receptjét. Illetve ígéretet kaptam, hogy lesz 4. is, amint Emese visszakapja saját konyháját, és ha már kitalálta nekünk ezt a remek 3 hozzávalót, õ sem szeretne kilógni a sorból
Szerintem remek hármast kaptunk, és egyszerû dolgunk volt, úgy hiszem. Megmutatom, mi készült nálam, és a többiek konyhájában!
Cukkinis csirke nyársak tejszínes zöldbors-mártással
Hozzávalók
csirkemell
cukkini
fûszersó
hagyma
Zöldbors mártáshoz
(Sógor-recept)
1 cs. zöldbors
2 dl húsleves alaplé
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
A nyárshoz a csirkét felkockáztam, fûszeres olajban bepácoltam. A cukkinit kockákra vágtam, a hagymát is nagyobb darabokra. Nyársra húztam hagymát, husit, cukkinit felváltva, ahogy épp kedvem tartotta. Parázs fölött, tárcsán, vagy tûzhelyen serpenyõben (kevés olajon) megsütjük.
Zöldbors mártás: a zöldborsot száraz serpenyõben pattogásig hevítjük. Ezután átöntjük egy hõálló mozsárba, és morzsalékosra zúzzuk.
Hozzáöntjük a húsleves alaplevet (húsleves kockából is lehet), valamint a bort, és összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és alacsony lángon addig fõzzük, amíg kissé besûrûsödik. Ezután kész is vagyunk. Ahogy hûl, tovább fog sûrûsödni. A mártás brutál jó, csípõs, pikáns, ízletes, érdemes kipróbálni annak, aki szereti ezt az ízvilágot!
És nézzük a többiek receptjét, igen ígéretes mindegyik! (Az ezekhez tartozó receptet a Facebook oldalam Te + Én + 3 hozzávaló címû albumában megtaláljátok ??> ITT!)
Grillezett csirke- és cukkiniszeletek salátával és
tejszínes almaszósszal Timi konyhájából
Judit cukkinis, tejszínes rakott husija baconbe tekerve
Csirkemellszeletek töltött cukkinivel és tejszínes répával
Ilonától
Azt hiszem abban mindannyian egyet értünk, hogy szuper ételek jöttek össze ebbõl a 3 hozzávalóból. Ha szeretnél csatlakozni a következõ heti projekthez Te is, akkor ragadj kötényt és fakanalat, mert Anita máris megadta a következõ 3 hozzávalót, amibõl készíthettek valami finomságot. A receptet és a fotót/fotókat a hahopihekonyhaja@gmail.com címre várom VASÁRNAP estig!
A következõ projekt hozzávalói pedig:
EPER, TEJSZÍN, MANDULA
Gyere Facebook-ra, hogy mindig értesülj a friss infókról!
Hasonló bejegyzések:
Csirkemáj karamellizált hagymával és zelleres burgonyapürével
3 tuti recept medvehagymával
Brownie céklával
Sütõtökös-tonkababos muffin étcsokoládéval