Te + Én + 3 hozzávaló (Dió, mogyorókrém, puding)
sponsored links
Receptek dióval, mogyorókrémmel és vanília pudinggal?. Tuti trió!
E heti játékunk, mely 2 hétig is eltartott, hogy összeszerkesszem, három olyan összetevõbõl áll, ami szerintem már önmagában is kiváló, hát még együtt. Nézzük, ki mit készített, összeszedem nektek a recepteket egy csokorba, hogy válogatni tudjatok! A velem együtt készülõ szorgos blogkövetõk receptjeit a képekre kattintva eléritek, a Facebook oldalamon közzé téve.
Nutellahabos krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók
babapiskóta
10 dkg aszalt sárgabarack
1/2 liter tej
1 cs. vaníliás (fõzõs) puding
5 ek cukor
10 dkg vaj
2 marék dió
2 ek cukor
4 dl tejszín
2 ek porcukor
1-2 ek mogyorókrém
Egy 30×16-os jénai tállal volt dolgom. Kipakoltam az alját babapiskótával, amennyi pont belefért. Az aszalt sárgabarackot apróra vágtam, és rászórtam. A pudingból, a cukorból és a tejbõl a csomagoláson leírtak alapján pudingot fõztem. Miután levettem a tûzrõl, hozzáadtam a vajat, és addig kevertem, amíg el nem olvadt benne. Ezután ráöntöttem a barackos piskótára, és félre tettem hûlni. Száraz serpenyõbe dobtam a mozsárban megtört diót a cukorral együtt. Addig pirítottam, míg a cukor el nem kezdett karamelliziálódni. Ekkor újra mozsárba tettem (forró, tehát csak olyan mozsarat használjunk, ami állja a hõt), és darabosra törtem. Rászórtam a vaníliás pudingra. Ezután már csak a hab volt hátra. A tejszínt mély tálba öntöttem, és a cukorral együtt kemény habbá vertem. Végül belekanalaztam a mogyorókrémet, és ezzel is elkevertem, de már csak annyira, hogy elkeveredjen a tejszínben. Rákanalaztam a diós puding tetejére, és szépen kanál segítségével elegyengettem. Kakaóporral megszórtam, és hûtõben pihentettem néhány órát. Másnapra érte el a tökéletes állagot, isteni finom desszert lett belõle!
És akkor most jöjjenek sorba a desszertek, ahogy kaptam õket. Elsõként Petrától egy Kinder Bueno szelet apró módosítással. A tetejére nem hab, hanem csokoládé került. Elmondása alapján szempillantás alatt eltûnt az összes
Kinder Bueno szelet Petrától (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/tj1WIp
Timi az egyik legaktívabb tag ebben a játékban, most is készült, mégpedig nem is akármivel? Most azonnal kérek egy nagy adagot belõle! Ezt muszáj lesz kipróbálnom, kiváltképp azért, mert az aranygaluskát az egész család imádja nálunk.
Mogyorókrémmel töltött aranygaluska Timitõl (receptért KATTints!)
A kelt tészta receptje innen származik: http://goo.gl/MISPDJ
Ilona sem most játszik velünk elõször, az õ receptjei is mindig különlegesek, ez most sincs másként. Tejberizs alapra ?építette? rá a házi vanília krémet, majd a nutellát, minden réteget ostyalapokkal elválasztva. Ezt is fel kell vennem az elkészítendõk listájára?
Tejberizs szelet vanília krémmel és nutellával Ilonától (receptért KATTints!)
Jucus elõször játszik velünk, és én mindig nagyon örülök az új csatlakozóknak is, mert minél többen vagyunk, annál jobb. Igaz, nekem annál több munka, de ez sose riasszon el senkit Õ is egy Kinder Bueno szelettel készült, megtartva az eredeti receptet, és habbal a tetején.
Kinder Bueno szelet Jucustól (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/oMGPX5
És végezetül még egy recept tõlem, aminek a fotója nem lett valami fenomenális, mert kutyafuttában készült. Igen, a süti is, meg a fotó is, pedig Férj szülinapi tortája. De visszatekintve a múlt hétre, már annak is örülök, hogy végül kapott És tortában sosem voltam valami jó?.
A kakaós kevert tészta receptjét használtam, kakaó helyett darált dióval. Vaníliás krém ugyanaz, mint fentebb a krémesnél, a barna krém pedig 25 dkg mascarpone porcukorral és nutellával kikeverve. Meggyet is kapott, amitõl csálé lett, az íze viszont kárpótolt a kinézetért
Köszönöm Nektek, hogy velem tartottatok, és megosztottátok az olvasókkal és velem az alkotásitokat!
Gyertek Facebook-ra, hogy naprakészek legyetek a bloggal kapcsolatos
és nem kapcsolatos bejegyzésekkel!
Itt találtok: HahoPihe Konyhája
E heti játékunk, mely 2 hétig is eltartott, hogy összeszerkesszem, három olyan összetevõbõl áll, ami szerintem már önmagában is kiváló, hát még együtt. Nézzük, ki mit készített, összeszedem nektek a recepteket egy csokorba, hogy válogatni tudjatok! A velem együtt készülõ szorgos blogkövetõk receptjeit a képekre kattintva eléritek, a Facebook oldalamon közzé téve.
Nutellahabos krémes (sütés nélkül)
Hozzávalók
babapiskóta
10 dkg aszalt sárgabarack
1/2 liter tej
1 cs. vaníliás (fõzõs) puding
5 ek cukor
10 dkg vaj
2 marék dió
2 ek cukor
4 dl tejszín
2 ek porcukor
1-2 ek mogyorókrém
Egy 30×16-os jénai tállal volt dolgom. Kipakoltam az alját babapiskótával, amennyi pont belefért. Az aszalt sárgabarackot apróra vágtam, és rászórtam. A pudingból, a cukorból és a tejbõl a csomagoláson leírtak alapján pudingot fõztem. Miután levettem a tûzrõl, hozzáadtam a vajat, és addig kevertem, amíg el nem olvadt benne. Ezután ráöntöttem a barackos piskótára, és félre tettem hûlni. Száraz serpenyõbe dobtam a mozsárban megtört diót a cukorral együtt. Addig pirítottam, míg a cukor el nem kezdett karamelliziálódni. Ekkor újra mozsárba tettem (forró, tehát csak olyan mozsarat használjunk, ami állja a hõt), és darabosra törtem. Rászórtam a vaníliás pudingra. Ezután már csak a hab volt hátra. A tejszínt mély tálba öntöttem, és a cukorral együtt kemény habbá vertem. Végül belekanalaztam a mogyorókrémet, és ezzel is elkevertem, de már csak annyira, hogy elkeveredjen a tejszínben. Rákanalaztam a diós puding tetejére, és szépen kanál segítségével elegyengettem. Kakaóporral megszórtam, és hûtõben pihentettem néhány órát. Másnapra érte el a tökéletes állagot, isteni finom desszert lett belõle!
És akkor most jöjjenek sorba a desszertek, ahogy kaptam õket. Elsõként Petrától egy Kinder Bueno szelet apró módosítással. A tetejére nem hab, hanem csokoládé került. Elmondása alapján szempillantás alatt eltûnt az összes
Kinder Bueno szelet Petrától (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/tj1WIp
Timi az egyik legaktívabb tag ebben a játékban, most is készült, mégpedig nem is akármivel? Most azonnal kérek egy nagy adagot belõle! Ezt muszáj lesz kipróbálnom, kiváltképp azért, mert az aranygaluskát az egész család imádja nálunk.
Mogyorókrémmel töltött aranygaluska Timitõl (receptért KATTints!)
A kelt tészta receptje innen származik: http://goo.gl/MISPDJ
Ilona sem most játszik velünk elõször, az õ receptjei is mindig különlegesek, ez most sincs másként. Tejberizs alapra ?építette? rá a házi vanília krémet, majd a nutellát, minden réteget ostyalapokkal elválasztva. Ezt is fel kell vennem az elkészítendõk listájára?
Tejberizs szelet vanília krémmel és nutellával Ilonától (receptért KATTints!)
Jucus elõször játszik velünk, és én mindig nagyon örülök az új csatlakozóknak is, mert minél többen vagyunk, annál jobb. Igaz, nekem annál több munka, de ez sose riasszon el senkit Õ is egy Kinder Bueno szelettel készült, megtartva az eredeti receptet, és habbal a tetején.
Kinder Bueno szelet Jucustól (receptért KATTints!)
Recept forrása: http://goo.gl/oMGPX5
És végezetül még egy recept tõlem, aminek a fotója nem lett valami fenomenális, mert kutyafuttában készült. Igen, a süti is, meg a fotó is, pedig Férj szülinapi tortája. De visszatekintve a múlt hétre, már annak is örülök, hogy végül kapott És tortában sosem voltam valami jó?.
A kakaós kevert tészta receptjét használtam, kakaó helyett darált dióval. Vaníliás krém ugyanaz, mint fentebb a krémesnél, a barna krém pedig 25 dkg mascarpone porcukorral és nutellával kikeverve. Meggyet is kapott, amitõl csálé lett, az íze viszont kárpótolt a kinézetért
Köszönöm Nektek, hogy velem tartottatok, és megosztottátok az olvasókkal és velem az alkotásitokat!
Gyertek Facebook-ra, hogy naprakészek legyetek a bloggal kapcsolatos
és nem kapcsolatos bejegyzésekkel!
Itt találtok: HahoPihe Konyhája