Tavaszváró muffinok,svájci vajkrém rózsákkal díszítve
sponsored links
Hozzávalók a muffinokhoz:
25 dkg liszt
2 kávéskanál sütõpor
12,5 dkg cukor
1 csipet só
1,25 dl.olaj
1 db tojás
2 dl.tejföl
Továbbá: muffinpapír,vagy muffin sütõformák.
Elkészítése :
Sütõt 190-fokra gáznál 3 fokozaton,elõmelegítjük.
A muffin papírokat egy tepsire rátesszük. Normál muffin papírból 12 darabot.
Amit én használtam az 5 cm magas kemény muffin papír,abból elég lesz 6 darab.
A száraz hozzávalókat ( liszt,sütõpor,só,cukor) egy nagy tálba kimérjük és összekeverjük.
A folyékony hozzávalókat kimérjük egy másik tálba ( tojás,olaj,tejföl ) és egy kézi habverõvel alaposan összekeverjük.A folyékony hozzávalókat ráöntjük a lisztes keverékre és egy fakanállal összekeverjük.
A tésztát egy fagylaltos kanállal 3/4 -részig bele kanalazzuk a formákba.
Könnyebb kiadagolni ha a tésztát beletöltjük egy habzsákba és beletöltjük az elõkészített formákba,szintén 3/4 részig. A tésztákat forró sütõbe a középsõ rácsra téve készre sütjük.
A muffinok akkor vannak készen,ha a tetejük megreped és világosbarnára pirult.
Hagyjuk a formákban kihûlni.
Hozzávalók a svájci vajkrémhez:
126 g. tojásfehérje
250 g cukor
650 g. puha vaj
Továbbá a rózsák kinyomásához,szükségünk lesz orosz típusú díszítõ habcsõre.
A krém recept forrása Glazur tortaiskola
Elkészítése:
A tojásfehérjéket és a cukrot tegyük egy fém habüstbe,majd víz gõz felett melegítsük fel 70 fokra.
Néha néha egyet keverjünk rajta és amikor eléri a 70 fokot,vegyük le a vízgõzrõl és egy gépi habverõvel addig verjük ,amíg a fém tál langyosra le nem hûl.Ilyenkor már a tojásfehérje szép habos állagú lesz.
Ekkor kisadagokban keverjük hozzá a puha vajat. Szép lassan elkezd majd felhabosodni.
Akkor jó a krém ha egy keveset a tál oldalára felkenünk belõle és sima felülete lesz,ha lukak vannak benne akkor még keverni kell.
Az így elkészített krémet tetszés szerint színezhetjük,vagy ízesíthetjük gyümölcsvelõvel,aromákkal,vagy olvasztott csokoládéval.
Én most vanília aromát kevertem hozzá és rózsaszínre és egy keveset zöldre színeztem be a krémbõl.
Ebbõl készítettem a muffinok tetejére virág alakú vajkrém rózsákat és leveleket,egy orosz típusú díszítõ csõ segítségével.
Ez az adag krém 12 db muffin tetejére volt elég.
UI:
Nekem a krém készítése könnyen ment,ahogyan Via leírta pont úgy csináltam ,cukorhõmérõt használtam a felmelegítéshez,és csak annyit változtattam hogy végig habverõvel dolgoztam.
Viszont a krém kinyomása nem olyan egyszerû mint ahogyan a videókban látjuk.
Gyakorolni kell és akkor rájövünk a technikájára. Minden egyes rózsa kinyomása után, töröljük le a csõ felületét a mert csak így nem fog elmaszatolódni a virágunk. Nekem is kell még gyakorolni a tökéletes vajrózsákhoz,de elsõre azt hiszem meg vagyok elégedve velük.