A tavasz ízeit és illatát szerettem volna becsempészni ebbe a citruslekvárba.
Vásároltam biomandarint és egy-két biocitromot. Héjukat lereszeltem a lekvárhoz, majd jött a neheze. Néhány narancsot, vérnarancsot (ettõl szép színe lett), ill, a már lereszelt biomandarinok és a biocitromok belsejét megtisztítottam, amennyire lehetett a gerezdeket hártyátlanítottam. Nem teljesen sikerült, de pici keserû nem ártott. (Ha a teljes héjat beleteszem szerintem igen keserû lett volna.) Majd a citrus húst, annyi sûrû akácvirágszörpben feltettem fõni amennyi bõven ellepte. A májusban eltett, celofánnal fedett egyik akácszörpöm eléggé besûrûsödött, így ez igazán alkalmas volt erre a célra. Édesítettem, és forrástól számítva még rövid ideig fõztem, de nem akartam sokáig, mert elég híg volt ahhoz, hogy fõzéssel besûrûsödjön. Pépesítettem botmixerrel, közben kevés stabark zselésítõt is belemixeltem. Visszatettem kis idõre forrni, majd steril befõttes üvegekbe töltve ...