Tavaszra várva: grillkolbász borsópürével

2014-02-24

sponsored links

Bár igazán nem mondhatjuk, hogy hosszú volt az idei tél (szinte nem is volt), de mikor ilyen szépen süt a nap és a krókuszok is vidáman sárgállanak, az ember elkezd vágyódni a friss, zöld tavaszi ízek után. És igaz, hogy a grillszezon még odébb van, de lehet hasonlót összehozni egy grillserpenyõben a gázon is! A mai ebéd ezekkel a (hátsó) gondolatokkal készült. :)
Ezt a kolbászkát akár csevapcsicsának is hívhatnánk, hiszen csak só és bors ízesíti, igaz, kizárólag sertéshúsból készült, míg az eredeti csevap 2-3-félébõl. A lényeg, hogy zsírosabb részt válasszunk, amit kétszer is átdarálhatunk, hogy minél lágyabb legyen. Összegyúrjuk a fûszerekkel és a (bordázott aljú) serpenyõben pár perc alatt minden oldalát átsütjük.


A borsót kevés sós vízben fedõ alatt megpároljuk, leszûrjük (1-2 evõkanálnyit félreteszünk a díszítéshez), apróra vágott petrezselymet adunk hozzá és botmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel (vagy húslevessel) lazítjuk, 1 evõkanálnyi kókuszkrémmel krémesebbé tehetjük. [Aki szereti, készítheti úgy, mint az angolok, de én ki nem állhatom a mentát, úgyhogy nálam ezt ne keressétek.]
Tálalógyûrûbe (vagy bármilyen más formába) tesszük, borsóval és fõtt répával csinosítjuk, a kolbászokat mellérendezzük. Már majdnem tavaszi.... :)





Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/JudusSpecialK...

sponsored links

Keres?s